Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Στην κορυφή της Ευρώπης η μαθητική εικονική επιχείρηση Microgreens-Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς


Δείτε τη βράβευση ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνο
Δήλωση Ανδρέα Βεργίδη
Τα θερμά του συγχαρητήρια στην μαθητική εικονική επιχείρηση Microgreens-Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς που κατέκτησε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ευρώπης για το 2022, στον οποίο συμμετείχαν 40 μαθητικές “επιχειρήσεις” από όλη την Ευρώπη, απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Microgreens-Magicgreens για την κατάκτηση του πρώτου πανευρωπαϊκού βραβείου στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ευρώπης για το 2022. Η διάκριση αυτή μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελλάδα» υπογραμμίζει ο κ. Βεργίδης.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία είχατε την ευκαιρία να αναπτύξετε μοναδικές δεξιότητες και να οραματιστείτε το μέλλον, μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο» προσθέτει ο Αντιπεριφερειάρχης, συγχαίροντας, παράλληλα τους καθηγητές των μαθητών και των μαθητριών Σταύρο Κατσαρώνα και Ελένη Σιδηροπούλου και τον διευθυντή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς Αλέξανδρο Ταμουτσίδη, οι οποίοι ενθάρρυναν και στήριξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε τους βήμα προς την υλοποίηση της καινοτόμας ιδέας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί την πλέον κρίσιμη παράμετρο ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης», τονίζει ο κ. Βεργίδης.

Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά 

«Θερμά συγχαρητήρια, στα παιδιά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την κατάκτηση του πρώτου πανευρωπαϊκού βραβείου και την ανακήρυξη της Microgreens-Magicgreens, σε Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022, στον διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Με την επιχειρηματική και καινοτόμα σας σκέψη κάνατε όλη την Ελλάδα υπερήφανη!»

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη

Εκφράζω τον θαυμασμό μου και συγχαίρω στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την κατάκτηση του πρώτου Πανευρωπαϊκού βραβείου στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Microgreens- Magicgreens», στον οποίο συμμετείχαν 40 μαθητικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ευρώπη.

Η πρωτοπόρα και σύγχρονη ιδέα που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την καθοδήγηση και υποστήριξη των καθηγητών τους κ. Σταύρο Κατσαρώνα και κ. Ελένη Σιδηροπούλου αποτελεί επιβράβευση, έμπνευση και παράλληλα ώθηση για τα παιδιά του νομού Κιλκίς, αλλά και για την μαθητική νεολαία της Χώρας στέλνοντας μήνυμα για συνεχή προσπάθεια και προοπτική επιτυχιών στο μέλλον. 

Η διάθεση και η προσπάθεια για καινοτομία, σε νέες ηλικίες, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την Ελληνική κοινωνία και δείχνει τον δρόμο για ευκαιρίες που αναδεικνύονται με την χρήση των νέων διαδραστικών τεχνολογιών.

Δήλωση Χρήστου Χατζημλάδη

Το  Επιμελητήριο Κιλκίς συγχαίρει ιδιαίτερα όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, καθώς και τους γονείς αυτών, για την κατάκτηση του Πρώτου Πανευρωπαϊκού Βραβείου στο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας GEN-E, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας.

Παρουσιάζοντας τον έξυπνο πύργο παλιού υπολογιστή μέσα στον οποίο καλλιεργούνται με ταχύτητα-ρεκόρ Superfoods, οι Έλληνες Κιλκισιώτες κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία του Junior Achievment Greece, πετυχαίνοντας την πρώτη πανευρωπαϊκή διάκριση, αλλά και την ανάδειξή τους ως η Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την σκληρή δουλειά, που σίγουρα απέδωσε τα μέγιστα. Κάνατε όλους τους Έλληνες, αλλά κυρίως τους Κιλκισιώτες, να σφύζουν από υπερηφάνεια.

Δήλωση ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ

Στους μαθητές της εικονικής επιχείρησης «Microgreens – Magicgreens» και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους του 2ου 
 Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό για την Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον και λαμπρή σταδιοδρομία στη ζωή τους.
Το Κιλκίς νιώθει δικαίως περηφάνια για τα νέα παιδιά του ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το αύριο.

Θερμά συγχαρητήρια.

Δήλωση Θ. Χριστοφορίδη

Ο Σταύρος Κατσαρώνας με την Ελένη Σιδηροπούλου καθοδηγώντας σ΄ ένα Όμιλο δυο ομάδες παιδιών από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο ανέβασαν το ακριτικό Κιλκίς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Σαν Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλης της σχολικής κοινότητας αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος για την επιτυχία τους αυτή. 

Η επιμονή και η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου τους θα γίνουν παράδειγμα λειτουργίας όλων των σχολείων της περιοχής μας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Αγαπητοί μαθητές και καθηγητές. Σήμερα επιβεβαιώσατε την ποιότητα του χαρακτήρα σας. Σήμερα σηκώσατε την πατρίδα λίγο ψηλότερα όπως λέει ο Σεφέρης. Σήμερα μας δείξατε το δρόμο.

Δήλωση ΕΛΜΕ Κιλκίς

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συγχαίρει την ομάδα μαθητών Microgreens-Magicgreens του ομίλου καινοτομίας και δημιουργικότητας του 2ουπειραματικού γυμνασίου Κιλκίς αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Καρατζά, Αλέξανδρο Κατσαρώνα, Μαρία Δούρου, Χάρη Κολιούσκα καιΚωνσταντίνο Κουκάκη, και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ελένη Σιδηροπούλου και Σταύρο Κατσαρώνα για το 1ο βραβείο που απέσπασαν στο διαγωνισμό «Καλύτερη εικονική επιχείρηση 2022». Η ομάδα κατασκεύασε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο θάλαμο καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών, χρησιμοποιώντας παλιούς υπολογιστές. 

Το δημόσιο σχολείο αξιοποιώντας τις ιδέες και την εφευρετικότητα των μαθητών του και με τη βοήθεια του συλλόγου και του διευθυντή του Αλέξανδρου Ταμουτσίδη κατάφερε να υλοποιήσει μια καινοτομία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες. Η επιτυχία των μαθητών είχε όμως και συνέχεια στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου καλύτερη μαθητική επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022 αναδείχθηκε η «Microgreens - Magicgreens» από το 2ο πειραματικό γυμνάσιο Κιλκίς, κατακτώντας το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας GEN-E.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.