Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τα λειτουργικά προβλήματα των ΤΟΕΒ και οι ρυθμίσεις για τους εργάτες γης στην ατζέντα των επαφών του ΥπΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντά στην Ηλεία

Τα λειτουργικά προβλήματα των ΤΟΕΒ της Ηλείας και το πρόβλημα των εργατών γης, συζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς με τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ και τους εκπροσώπους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, καθώς και με τους εκπροσώπους της Ομάδας Παραγωγών Φράουλας «Υρμίνη».

Ο κ. Γεωργαντάς μετέβη στην Αρχαία Ολυμπία για να μετάσχει στην ημερίδα της «διαΝΕΟσις» στο πλαίσιο της μελέτης που ετοιμάζει για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ηλείας.

Ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η συγκεκριμένη περιοχή, αν συνδέσει την αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό.

«Είναι δεδομένο ότι χωρίς τη συμβολή του πρωτογενούς τομέα δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και σταθερή ανάπτυξη. Η συμβολή του υπουργείου μας στον σχεδιασμό ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Ηλείας φιλοδοξούμε να είναι σημαντική. Τουλάχιστον αυτή η διάθεση υπάρχει από την πλευρά μας. 

Η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι ότι ο σχεδιασμός πρέπει να βάζει γερά θεμέλια στην προσπάθεια αυτή. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και κυρίως οι ίδιοι οι Ηλείοι ότι πρόκειται για την πλέον σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής που έχει γίνει και δεν έχει καμία σχέση με περιστασιακές ενισχύσεις και προεκλογικές πρακτικές. Δουλεύουμε με σύστημα και αποφασιστικότητα και οικοδομούμε την Ελλάδα του αύριο», είπε ο ΥπΑΑΤ.

Ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αλφειού- Πηνειού κ. Αντώνη Γιαχαλή, τα προεδρεία των ΤΟΕΒ, τον αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για τον πρωτογενή τομέα κ. Θ. Βασιλόπουλο και εκπροσώπους γεωτεχνικών. Ο ΥπΑΑΤ συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλο. Στη Βάρδα ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομάδας Παραγωγών Φράουλας «Υρμίνη». Συζήτησαν θέματα που έχουν σχέση με την εξαγωγή του προϊόντος, ενώ ενημέρωσε τους παραγωγούς για τη νέα ρύθμιση που αφορά τους εργάτες γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.