Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση. Το πρώτο ζωάκι για το οποίο μιλήσαμε ήταν η χελώνα καρέτα - καρέτα. Αφού μάθαμε πού ζει, τι τρώει, πώς προστατεύεται και γιατί βγαίνει στη στεριά κάποιες φορές, προχωρήσαμε στην κατασκευή μας. Βάψαμε με πινέλα την θάλασσα και κολλήσαμε άμμο ώστε να γίνει η αναπαράσταση των αυγών που αφήνει η χελώνα στην άμμο. Προσθέσαμε και δύο χελωνίτσες και το έργο μας ολοκληρώθηκε.

Σειρά είχε η αγαπημένη μας μαγειρική. Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει αλμυρά κρουασανάκια. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης. Αρχικά, οι μικροί σεφ έβαλαν σε ένα μπολ τα στερεά υλικά κι έπειτα τα υγρά και τα ανακάτεψαν. Φτιάξαμε τη ζύμη μας, δώσαμε σχήμα, βάλαμε τη γέμιση και τα τοποθετήσαμε στο ταψί, στον φούρνο και έτοιμα.

Επόμενο ζωάκι υπό εξαφάνιση η φώκια μονάχους-μονάχους. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο για τις φώκιες μονάχους-μονάχους και στη συνέχεια φτιάξαμε μία δική μας. Κόψαμε, κολλήσαμε και συναρμολογήσαμε και μία γλυκιά φώκια ξεπρόβαλε.

Άλλο ένα master chef ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis. Τα υλικά μας; Καρότα, πατάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά. Το αποτέλεσμα; Μοσχομυριστοί καροτοκεφτέδες φούρνου που ικανοποιούν ακόμη και τα πιο απαιτητικά στομαχάκια.

Ένα ακόμη μάθημα κηπουρικής πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis. Αφιερώσαμε την ώρα μας στο κορόμηλο. Οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πληροφορίες για το πως φυτεύεται και πώς το φροντίζουμε. Έπειτα κάναμε μια κατασκευή κορομηλιάς και τέλος φτιάξαμε το δικό μας πουγκάκι με κορόμηλα.

Το πιο σημαντικό όμως γεγονός της εβδομάδας ήταν η τελετή λήξης για τη δομή μας. Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά μας, παρουσίασαν την προσπάθεια όλης της χρονιάς τόσο από το καλλιτεχνικό τμήμα όσο και από τα χορευτικά τμήματα, τα τμήματα ενόργανης και καράτε. Γονείς και φίλοι έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα και τα παιδιά μας ανταμείφθηκαν για τον κόπο τους, γεμίζοντας χαμόγελα τα πρόσωπά τους.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε κι αυτή η εβδομάδα και αναμένουμε για την επόμενη! Καλό τριήμερο από το ΚΔΑΠ Kinesis.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.