Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 11/6/2022, 10:25 μ.μ.

Συνελήφθησαν (3) μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Στη σύλληψη τριών (3) μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελληνική επικράτεια και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 27χρονο ημεδαπό άντρα και δύο αλλοδαπές γυναίκες ηλικίας 49 και 29 ετών, μητέρα και σύντροφος του πρώτου αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος, πρωινές ώρες χθες (10-06-2022), μετέβη σε περιοχή της Ημαθίας προκειμένου να παραλάβει όχημα που είχε ο ίδιος αποστείλει την προηγούμενη μέρα με μεταφορική εταιρεία από την Αθήνα. Κατά την ακινητοποίησή του για διενέργεια ελέγχου, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ σε έρευνα του οχήματος βρέθηκαν:εννέα (9) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 4 κιλών και 538 γραμμαρίων επιμελώς κρυμμένα στην ταπετσαρία πόρτας του αυτοκινήτου,

δελτίο ταυτότητας αμφιβόλου γνησιότητας ξένης Αρχής,

κινητό τηλέφωνο και πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία όπου διέμεναν καί οι τρείς (3) συλληφθέντες σε περιοχή του Νομού Αττικής, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα ηρωίνης και συγκεκριμένα (297) γραμμάρια μοιρασμένα σε δύο δέματα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και χρηματική ποινή, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (διακίνηση-αγορά-κατοχή).

Κατασχέθηκε τέλος και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διευκόλυνσης της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μέτρα για την προστασία πολιτών από την ηχορύπανση και κατ’ επέκταση τη διατάραξη κοινής ησυχίας

Η αυξημένη πληθυσμιακή συγκέντρωση στις πόλεις και η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, έχει αναπόφευκτα υποβαθμίσει, ποικιλοτρόπως, το αστικό περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, εισάγοντας ως σοβαρή ενόχληση, τον θόρυβο.

Με στόχο, λοιπόν, τη μείωση της στάθμης θορύβων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ενεργεί ηχομετρήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι είναι συστηματικοί, διενεργούνται καθ΄όλο το 24ωρο και σε εβδομαδιαία βάση.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, βραδινές ώρες χθες (10-06-2022) έως και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-06-2022), συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν, σε ισάριθμα καταστήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ηχεία και ενισχυτές, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η Δημόσια υγεία των πελατών και να διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις 3 ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 38, 24 και 32 ετών, που ενέχονται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς ομοεθνών τους.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες (10-06-2022), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, στην Π.Ε.Ο. Καβάλας - Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου Λαγυνών), εντόπισαν να κινούνται δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων είχε το ρόλο του προπομπού προκειμένου να ενημερώνει τους επιβαίνοντες στο δεύτερο για πιθανά σημεία ελέγχου από τις αστυνομικές Αρχές.

Σε σήμα που τους έγινε για έλεγχο, οι οδηγοί των δύο οχημάτων ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν. Κατά την ακινητοποίησή τους, ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί μετά από πεζή καταδίωξη. Συνελήφθησαν επίσης και οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος που προηγούταν της κίνησης (οδηγός και συνοδηγός).

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τεσσάρων (4) αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν καί τα δύο οχήματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν προχθές (9 Ιουνίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς λίγο νωρίτερα, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και βαριοπούλας, αφαίρεσαν από κοιμητήριο διάφορα μεταλλικά εκκλησιαστικά είδη, συνολικής αξίας 7.560 ευρώ.

Τα κλοπιμαία εντοπίσθηκαν μέσα σε όχημα που χρησιμοποιούσαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκαν μία βαριοπούλα, ένας κόφτης και ένας φακός, που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Συλλήψεις για ναρκωτικά 

- Συνελήφθη χθες (10 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στην κατοχή του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:ποσότητα κάνναβης, βάρους 734,9 γραμμαρίων,ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 54,9 γραμμαρίων,
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

- Συνελήφθη χθες (10 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 983 γραμμαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.