Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ο.Τ.Ε. εκεί;... ακούει κανείς; - Τοπική αυτοδιοίκηση;... βλέπει κανείς;

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Πανέμορφη η κεντρική πλατεία της πόλης μας, με το συντριβάνι της, το ρολόι της, το κέντρο πολιτισμού, την όλη διαρρύθμιση της και τα καταστήματα, καφετέριες κλπ σφύζει από ζωή - κίνηση τις περισσότερες ώρες του 24ώρου.

Πανέμορφο το Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Παιονίας και δίπλα ο περικαλλής νέος Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, εκατοντάδες οι καθημερινοί επισκέπτες του Δημοτικού καταστήματος και ακόμη περισσότεροι οι επισκέπτες - εκκλησιαζόμενοι στον Ιερό Ναό της πόλης μας.

Ανάμεσα στα δύο πανέμορφα κτίρια, στολίδια του Πολυκάστρου πριν πολλές δεκαετίες, η τότε κοινότητα μας παραχώρησε,οικόπεδο - “φιλέτο” στον πανίσχυρο εκείνη την εποχή, κρατικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.) για την ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου προς στέγαση των υπηρεσιών του.

Και ύστερα ήρθε η εξέλιξη, ο εκσυγχρονισμός και η ιδιωτικοποίηση, ανακαινίστηκε το κτίριο και εκτός από τις υπηρεσίες τεχνικές και οικονομικές λειτούργησε και ως κατάστημα πώλησης προϊόντων τηλεπικοινωνίας. Αλλά δυστυχώς σύντομα έκλεισε και το έργο ανέλαβαν ιδιωτικές εταιρείες.

Σήμερα το κτίριο στο πίσω μέρος στεγάζει τεχνικές υπηρεσίες, ενώ η πρόσοψή του, το κατάστημα, είναι κλειστό / εγκαταλελειμμένο και όχι μόνον αυτό αλλά είναι σε άθλια κατάσταση, που προσβάλλει τον ίδιο τον Οργανισμό και την ίδια την πόλη μας, δέντρα, χόρτα, ακλάδευτα, ακούρευτα και κάθε είδους φερτά αντικείμενα συσσωρευμένα.

Ναι αυτή η άθλια εικόνα μας προσβάλλει όλους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα βλέπει; Τί κάνει;

Σε λίγες μέρες 12 και 13 Ιουνίου είναι η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος και πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Της Αγίας Τριάδος και η πόλη μας, χιλιάδες επισκέπτες-προσκυνητές θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα δουν αυτό το χάλι, είναι δυνατόν, είναι ανεκτό;

Ο.Τ.Ε. ακούει κανείς; Τοπικοί άρχοντες το βλέπει κανείς;

* Φωτογραφίες Γεωργία Χ. Ζαβουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.