Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis τιμά τις Παγκόσμιες Ημέρες της εβδομάδας

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, συζητήσαμε στο ΚΔΑΠ Kinesis για τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειά μας και αποφασίσαμε την ώρα των εικαστικών να φτιάξουμε ένα σπίτι, μέσα στο οποίο νιώθουμε ασφαλείς, με τα άτομα της οικογένειάς μας από δίπλα. Έτσι, κόψαμε τα κομμάτια μας, τα ενώσαμε και το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων, που είναι στις 18 Μαΐου, στο ΚΔΑΠ Kinesis συζητήσαμε γι' αυτό το θέμα. Αναφερθήκαμε στα διάφορα μουσεία, τι μπορεί να συναντήσουμε μέσα σε αυτά αλλά και τι κανόνες ισχύουν στους χώρους των μουσείων. Έπειτα, μιλήσαμε για τα αγγεία και αποφασίσαμε να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του. Κόψαμε, λοιπόν, ασύμμετρα κάνσον και διακοσμήσαμε το αγγείο μας, προκύπτοντας έτσι ένα αγγείο-ψηφιδωτό.

Έφτασε η ώρα και για το ‘Φτιαξ’ το μόνος σου’. Με μερικά παλιά CD, λίγες χαρτοπετσέτες και κεράκια θα μπορούσατε να δημιουργήσετε κάτι; Εμείς εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis φτιάξαμε τα πιο όμορφα πρωτότυπα κηροπήγια με την τεχνική του ντεκουπάζ. Επιλέξαμε τις χαρτοπετσέτες που μας άρεσαν, περάσαμε την επιφάνειά μας με κόλλα ντεκουπάζ και στη συνέχεια με μεγάλη προσοχή κολλήσαμε τη χαρτοπετσέτα μας. Έπειτα, τοποθετήσαμε το κεράκι ρεσώ και η κατασκευή μας έτοιμη.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στον Πόντο. Έτσι κι εμείς εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis, αφού αναφερθήκαμε με απλά λόγια στα γεγονότα που συνέβησαν αποφασίσαμε η συνταγή της ημέρας να είναι κι αυτή ποντιακή. Ο φούρνος μας, λοιπόν, έψησε μυρωδάτα μουχούλια. Φτιάξαμε τη ζύμη μας με αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα και ηλιέλαιο. Στη συνέχεια κόψαμε σε μικρά κομματάκια τα καρύδια, τα ανακατέψαμε με σταφίδες κι αφού δώσαμε σχήμα στο ζυμάρι μας σαν βαρκούλα, στη μέση βάλαμε το μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και τα ψήσαμε για 20'. Γευτήκαμε την πρωτότυπη νοστιμιά μας και την προσθέσαμε στις μαγειρικές μας επιτυχίες.

Τέλος, κλείσαμε την εβδομάδα μας με χορευτικές κινήσεις στις μαζορέτες, προσθέτοντας νέα βήματα.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα για ξεκούραση. Καλό σαββατοκύριακο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.