Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (22/5/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Αυτή την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ μας καλύψαμε ευρεία θεμάτων, τα οποία παρακολούθησαν τα παιδιά με αμείωτο ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τα γεγονότα σχολικού εκφοβισμού (bullying), που συναντούμε στην καθημερινότητά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια κατασκευή με αυτή την θεματολογία. 

Στην αρχή συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό. Αφού ορίσαμε τις δύο έννοιες, τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους και περιέγραψαν διάφορα περιστατικά που είχαν βιώσει τα ίδια και οι συμμαθητές τους. Στη συνέχεια προτείναμε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και επισημάναμε ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε, όταν βρεθούμε σε ένα τέτοιο περιστατικό. 

Στο τέλος φτιάξαμε μία «αλυσίδα» που περιλάμβανε «αερόστατα» με σημαίες από όλες τις χώρες του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι είμαστε όλοι μια αγκαλιά και παιδιά αυτής της γης. Δεν έλειψε, όμως, και το καλλιτεχνικό κομμάτι, αφού γνωρίσαμε τα διάφορα είδη μουσικής. Αφήσαμε ελεύθερα τα παιδιά να μας αναφέρουν είδη μουσικής που γνώριζαν και στη συνέχεια μιλήσαμε και για άλλα. 

Διαπιστώσαμε ότι η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ότι οι ευεργετικές της ιδιότητες ποικίλουν. Εκτός από εκτόνωση και ψυχαγωγία μας παρέχουν και ψυχική ηρεμία. Έτσι, λοιπόν, αναζητήσαμε και χρησιμοποιήσαμε διάφορα καθημερινά υλικά ως όργανα για την παραγωγή μουσικής. Παράλληλα αντιληφθήκαμε την έννοια του ρυθμού και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη μουσική. 

Στο μάθημα των εικαστικών χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτηράκια και ξυλομπογιές μάθαμε να φτιάχνουμε σαπουνόφουσκες και διαφορά φρουτάκια. Στην ενισχυτική διδασκαλία, αφού ολοκληρώσαμε τα μαθήματα του σχολείου, κάναμε κάποια επαναληπτικά τεστάκια πάνω στην σχολική ύλη και ασχοληθήκαμε κυρίως με την επίλυση διαφόρων μαθηματικών προβλημάτων. 

Τα παιδιά εργάζονταν ομαδικά και συνεργάζονταν βοηθώντας το ένα το άλλο. Στην ενόργανη εξασκηθήκαμε σε νέες δεξιότητες στο έδαφος και στο μονόζυγο. Επίσης οργανώσαμε και εκτελέσαμε ένα πρόγραμμα με την μπάλα. Στο μάθημα του στίβου μέσω ασκήσεων συνεργασίας αυξήσαμε την αντοχή μας αλλά και διασκεδάσαμε ταυτόχρονα. Τέλος στο taekwondo δώσαμε έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι και στην τακτική για τους ερχόμενους αγώνες.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.