Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Χαιρετισμός του Δημάρχου Παιονίας σε εκδήλωση βράβευσης εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας 

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης παρευρέθηκε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς στην εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς που συνδιοργανώθηκε με τους συλλόγους Εκπαιδευτικών της ΠΕ Κιλκίς προς τιμήν των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τα δυο τελευταία σχολικά έτη. Η εκδήλωση διεξήχθη εν όψει του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, όπου τιμήθηκαν οι συνταξιοδοτούμενοι εκπαιδευτικοί για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Παιονίας:

«Οι Τρείς Ιεράρχες τη μνήμη των οποίων τιμούμε, υπήρξαν δάσκαλοι με βαθιά μόρφωση, οι οποίοι πίστεψαν στο σπουδαίο έργο της παιδείας του ανθρώπου, και το απέδειξαν με τη ζωή και τις πράξεις τους.

Μας άφησαν ιερή παρακαταθήκη τα λόγια τους, ο ιερός Χρυσόστομος εγκωμιάζει την παιδεία ως «τέχνη των τεχνών και επιστήμη των επιστημών» και αυτή η φράση τα λέει όλα.

Η εκπαίδευση δεν αρκεί χρειαζόμαστε παιδεία, και εδώ αναδεικνύεται ο πολύτιμος ρόλος του εκπαιδευτικού στον ανηφορικό δρόμο της γνώσης, και της καλλιέργειας του πνεύματος των παιδιών.

Τιμούμε σήμερα τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν για την επίπονη και πολύχρονη προσπάθειά τους στο εκπαιδευτικό έργο.

Σε αυτούς που βρίσκονται ακόμη στις επάλξεις, εύχομαι να ακολουθήσουν τα βήματα των Τριών Ιεραρχών, και να έχουν δύναμη και κουράγιο ώστε να προσφέρουν στα παιδιά μας «Το πρώτο και μέγιστο καλό για τους ανθρώπους» όπως χαρακτηρίζει την μόρφωση ο Γρηγόριος ο Θεολόγος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.