Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Κιλτίδης: «Ας σοβαρευτούμε, πριν ο Νομός μας απαξιωθεί σε πολιτικό περιεχόμενο»

Του Κώστα Κιλτίδη
Επιστρέφοντας στην ενεργό πολιτική στον νομό μας, διαπίστωσα την ανυπαρξία θεσμικού διαλόγου, που προφανώς απαιτεί προτάσεις και δράσεις. Ως πρώτο θέμα έθεσα την λειτουργία των Νοσοκομείων και δεύτερο τις υποδομές, ιδίως στον γεωργικό τομέα.

Είδα και δυστυχώς συνεχίζεται, προσχηματική έως ευτελισμού προβολή ζητημάτων διαχείρισης και υπηρεσιακών διαδικασιών για δήθεν ενημέρωση πολιτών. Τόνισα την εγκληματική απραξία της περιόδου 2009-2020 και στηλίτευσα την ακύρωση ενταγμένων έργων με δέσμευση των οικονομικών πόρων για εκτέλεση αρδευτικών έργων. Μου ανταπάντησαν για μελέτες και τα τοιαύτα γραφικά.

Σήμερα «ξύπνησε» και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να ενημερώσει επί του θέματος. Πρέπει επιτέλους να γνωρίζουν, όσοι ενδιαφέρονται, πως γίνονται τα έργα υποδομής σε ένα νομό. Αν υπάρχουν εντάξεις έργων με δέσμευση των οικονομικών πόρων, οι όποιες μελέτες επικαιροποιούνται, γίνονται τα τεύχη δημοπράτησης και προκηρύσσεται ο διαγωνισμός. Προμελέτες και επικαιροποίηση τότε, 2008-2009 έκανε κατά κόρον η Τεχνική Υπηρεσία του Νομού μας (της τότε Νομαρχίας).

Στην απάντηση του ΥΠΑΑΤ αναφέρεται ρητώς ότι εντάχθηκαν τον Μάϊο του 2009 τρία αρδευτικά έργα με δέσμευση των προβλεπόμενων πόρων για την υλοποίηση τους. Εργάστηκα επί ημέρες και μήνες για να υλοποιηθούν τα φράγματα Μεταξοχωρίου και Κάρπης, όπως γνωρίζουν καλά οι συνεργάτες μου και ιδίως από το νομό μας. Οι μελέτες έγιναν από οργανωμένα γραφεία και την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας. Πριν από δύο μήνες έδειξα την θεμελιώδη μελέτη του φράγματος Μεταξοχωρίου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του νομού μας.

Ο ογκωδέστατος φάκελος προφανώς δεν ήταν οφθαλμαπάτη. Δυστυχώς οι επικαιροποιημένες μελέτες και να υπάρχουν θα ήταν άχρηστες, αφού χρειάζεται επικαιροποίηση πριν από περίπου 3-6 μήνες πριν από την δημοπράτηση. Για να αντιληφτείτε το έγκλημα του 2010-2011 επί ΠΑΣΟΚ, διαγωνισμός για την εκτέλεση του δρόμου Μεγάλης Στέρνας – Ηλιόλουστο απεντάχθηκε ενώ είχε δημοσιευθεί. Θα άφηναν έργα εκατομμυρίων να εκτελεσθούν για αρδευτικά έργα; Έτσι απεντάχθηκαν τα τρία μεγάλα αρδευτικά έργα για το νομό μας. Στην συνέχεια η αδράνεια και η σιωπή των θεσμικών φορέων του νομού μας υπήρξε εκκωφαντική.

Όπως το 2009 έτσι και σήμερα δεσμεύτηκαν από το ΥΠΑΑΤ πόροι για τα προτεινόμενα αρδευτικά έργα Μουριών και Γουμένισσας. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχει και η διαδικασία της μελετοκατασκευής.

Λοιπόν, όλα υπήρχαν το 2009 και παρεδόθησαν. Αν από την Νομαρχία έχουν απολεσθεί στοιχεία και πάλι δεν έχουν μεγάλη αξία. Το μέγα ερώτημα παραμένει. Τι έγινε από το 2009 έως το 2020;

Έστω και οι φωνές μου, με γνώση πιστεύω, ότι ωφέλησαν.

Ας σοβαρευτούμε και ας επιδείξουμε τον οφειλόμενο σεβασμό στους πολίτες και το μέλλον του νομού μας.

Σας επισυνάπτω τα φωτογραφικό υλικό για την Μελέτη του Μεταξοχωρίου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.