Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Τι λέει το Υπουργείο για το αρδευτικό φράγμα Μεταξοχωρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς


Υπογράφει ο Γεώργιος Στύλιος 
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Απαντώντας στην ερώτηση (
1921/16-12-2021) που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Φραγγίδης και σας πληροφορούμε τα εξής:

Όπως προκύπτει από το έγγραφο 
(αρ. πρωτ. 1315/7-1-2022) του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, καμία μελέτη δεν έχει χρηματοδοτηθεί ή εκπονηθεί από το ΥΠΑΑΤ για την κατασκευή του φράγματος Μεταξοχωρίου. Δεν υφίσταται καμία ώριμη μελέτη για την κατασκευή άλλων αρδευτικών έργων στο Νομό Κιλκίς.

Σας ενημερώσουμε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση τεχνικών μελετών ωρίμανσης αναβάθμισης αρδευτικών δικτύων στην ΤΚ Σταθμού Μουριών του Δήμου Κιλκίς. H μελέτη χρηματοδοτείται από την ενταγμένη στο ΠΑΑ 2014-2020 Πράξη: «Υλοποίηση Ενεργειών από την Δ/νση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή των Μέτρων/ Δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αρμοδιότητας της».

Επιπλέον, είναι ανοιχτές οι Προσκλήσεις του Μέτρου 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 
2014-2020 για τις παρακάτω δράσεις:
4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» στις οποίες μπορούν να ενταχθούν έργα έως 2,2 εκ. €

έκαστο με δικαιούχους χρηματοδότησης τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, προθεσμία έως 6-5-2022.

4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» στις οποίες μπορούν να ενταχθούν έργα έως 500.000 € με δικαιούχους χρηματοδότησης τους ΟΤΑ α’ βαθμού, προθεσμία έως 28-2-2022.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δέχεται τα αιτήματα για χρηματοδότηση έργων ή/και μελετών από όλη την επικράτεια, ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητα ένταξής τους στο ΠΑΑ ή άλλα προγράμματα.

Δείτε το έγγραφο (αρ. πρωτ. 1315/7-1-2022) του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.