Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 1/2/2022, 3:34 μ.μ.


Ανθρωποκτονία στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης 

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο (2) ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου.

Πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε (15) προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά τρία (3) άτομα σε περιοχές του κέντρου πόλης και της Τούμπας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών:

Ειδικότερα :

Πρωινές ώρες χθες (31-01-2022) αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 26 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), καθώς από οικία που διέμεναν και χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης «καβάντζα», κατασχέθηκαν ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (185) γραμμαρίων και (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης, μεσημβρινές ώρες της 31-01-2022 σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε μικρόδεμα κοκαΐνης συνολικού βάρους (11,35) γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας συνέλαβαν στις περιοχές Διαβατών, Δενδροποτάμου και Ασπροβάλτας τέσσερα (4) ακόμη άτομα τα οποία κατείχαν, κατά περίπτωση, μικροδέματα ηρωίνης και κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 45χρονος άντρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης, πρωινές ώρες χθες (31-01-2022), σε περιοχή αρμοδιότητάς τους, συνέλαβαν 45χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Πρόκειται για:

Διάταξη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η ανάκληση της απόλυσης που του είχε χορηγηθεί και η σύλληψή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής που του επιβλήθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία αφορά σε ποινή κάθειρξης (11) ετών, (11) μηνών και (15) ημερών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών, (6) μηνών και χρηματική ποινή, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση διακεκριμένης κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 3 προς 4 Δεκεμβρίου 2020 διέρρηξαν αποθήκη οικίας ημεδαπής γυναίκας στις Σέρρες και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για την αγορά αυτοκινήτου, το οποίο μεταβίβασαν σε ημεδαπό άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής – Εξιχνίαση κλοπής

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω προχθές (30 Ιανουαρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ένας ενήλικος ημεδαπός και ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς νωρίτερα είχαν διαρρήξει οικία σε περιοχή της Πέλλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρήξει ακόμα μία οικία στην ίδια περιοχή αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.419 έλεγχοι, από τους οποίους οι 19.864 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 425 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

369 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 368 παραβάσεις των 300 ευρώ και 1 παράβαση των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

105 στην Αττική,

59 στη Θεσσαλονίκη,

34 στα Ιόνια Νησιά,

30 στην Ήπειρο,

25 στην Πελοπόννησο,

22 στο Βόρειο Αιγαίο,

20 στην Κεντρική Μακεδονία,

17 στη Δυτική Ελλάδα,

14 στη Στερεά Ελλάδα,

13 στη Θεσσαλία,

12 στον Κρήτη,

9 στη Δυτική Μακεδονία,

8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 95.281 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 91.780 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.501 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.601 ομοειδείς παραβάσεις.

50 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Αττική,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30.710 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.969 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.