Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΚουΠα Κιλκίς: Νέα νίκη, δωδέκατη στη σειρά, στο Αιγίνιο



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Νέα νίκη για την ομάδα μας, που έφυγε με ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας του Αιγινιακού εκτός έδρας με 73 – 85.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Από τα πρώτα λεπτά έγινε φανερό πως ο δείκτης δυσκολίας του παιχνιδιού θα ήταν αρκετά υψηλός. Η γηπεδούχος ομάδα έδειξε μεγάλη διάθεση και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη. Το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κλειστό με πολλές εναλλαγές και πολύ μικρές διαφορές υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Αν και ασυνήθιστα νευρική η ΚουΠα Κιλκίς, δεν έχασε ποτέ την επαφή της με το σκορ. 

Ακόμα και τις δυο φορές που ο Αιγινιακός ξέφυγε με ισχνό προβάδισμα (32 – 25) και (51 – 45) στα δύο ημίχρονα, η ομάδα μας επέδειξε κυνική ωριμότητα και επέστρεψε είτε με κολλητά τρίποντα (Πατσούρης) είτε με συνεχή χτυπήματα μέσα από το ζωγραφιστό (Μανούσος) στη διεκδίκηση της νίκης, όταν το 51 – 45 έγινε 54 – 60 με την ΚουΠα να τρέχει ένα επιμέρους 15 - 3. 

Το παιχνίδι ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί για 30 σχεδόν λεπτά. Μετά από τρία «γεμάτα» δεκάλεπτα, η ομάδα μας συνέχισε να παίζει στην ίδια ένταση, στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, σε αντίθεση με τους παίκτες του Αιγινιακού που ξέμειναν από ανάσες και λύσεις. Τα δύο κολλητά τρίποντα του Γιώργου Θεοδωράκου, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά μας, σε ένα δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με ένα επιμέρους 22 – 12.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ
Η βοήθεια από τον πάγκο

Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσαν συμμετέχοντας από τη θέση του βασικού, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ομάδα τους. Τώρα έρχονται από τον πάγκο και είναι το ίδιο χρήσιμοι. Αλέξανδρος Πατσούρης,
Τάσος Μουστάκας. Ο πρώτος μπήκε στον αγώνα και ξεκόλλησε την ομάδα του με δυο κολλητά τρίποντα, τη στιγμή που τίποτα δεν έμπαινε μέσα στο καλάθι και οι αντίπαλοι άρχισαν δειλά δειλά να χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους και να ζητούν κάτι περισσότερο από μια καλή εμφάνιση απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. 

Σταθερά καλή φυσικά υπήρξε και η ανασταλτική του λειτουργία. Ο δεύτερος μπήκε στο τέλος της τρίτης περιόδου, ξεκούραστος, φουσκωμένος από σιγουριά για τον εαυτό του, γεμάτος ενέργεια, την ώρα που οι απέναντι ξόδευαν και τα τελευταία αποθέματα της δικής τους. Πέρα από τους 9 πόντους που πέτυχε σε μόλις 12 λεπτά, έκανε αισθητή την παρουσία του στη ρακέτα, μάζεψε την πίεση των αντιπάλων ψηλών απελευθερώνοντας ακόμα περισσότερο τον πολύ ποιοτικό Μανούσο.



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ 


Η ομάδα όπως αναφέρθηκε ήταν νευρική. Τα πρώτα σουτ του Γιώργου δεν μπήκαν και αυτό επηρέασε τη συνέχεια ενώ το συνολικό ποσοστό έξω από τη γραμμή έμεινε στο πενιχρό 28%. Είχε τις λύσεις ωστόσο μέσα από τη ρακέτα με τους Μανούσο, Μουστάκα και Ημερίδη επιδεικνύοντας ένα πολύ καλό 56,8% στα σουτ δύο πόντων. Τα 14 κλεψίματα επίσης έδειξαν τη διάθεση της ομάδας να πιέσει, να διεκδικήσει κάθε μπάλα, και να τρέξει στο transition. Η ομάδα πράγματι έτρεξε, εκδήλωσε κάποιους αιφνιδιασμούς, έκανε ωστόσο 18 λάθη, πολλά εξ αυτών επιπόλαια. Οι πολλές χαμένες επιθέσεις προερχόμενες από τα παραπάνω λάθη σαφώς και στοίχισαν κρατώντας τον Αιγινιακό κοντά για περισσότερο από 30 λεπτά.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Ο Συμεών Παπαδόπουλος απουσίασε για ακόμα ένα παιχνίδι. Οι υπόλοιποι Βig Τhree βρέθηκαν εκ νέου στις επάλξεις, προσφέροντας ποιότητα, ουσία και θέαμα.

Σάββας Μανούσος


Είναι αδιαμφισβήτητα ο man of the match. Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε πώς και πότε σκόραρε 32! πόντους. Ήταν κυριαρχικός, δεν είχε αντίπαλο, σκόραρε με κάθε τρόπο κάτω από το καλάθι. Πήρε 19! ριμπάουντ, μοίρασε 5 τελικές πάσες έκανε 2 τάπες, έκλεψε μία μπάλα, υπέπεσε σε 5 λάθη, ενώ γκρέμισε και το tendex (1,30) παίζοντας λιγότερο από 34 λεπτά. Το διασκέδασε πραγματικά χαρίζοντας μας μια μοναδική μπασκετική παράσταση που κακά τα ψέματα δεν συναντάς εύκολα σε ένα πρωτάθλημα αυτού του αγωνιστικού επιπέδου. Ο Αλέξανδρος όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, το έχουμε ξαναπεί είναι ευλογία που τα έχουμε στην ομάδα.

Μπάμπης Ημερίδης


Ακόμα μια μεστή, γεμάτη εμφάνιση από τον εξίσου ποιοτικό Μπάμπη Ημερίδη. Η αγωνιστική του παρουσία μετουσιώθηκε σε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη. Η μπάλα πέρασε από τα δικά του χέρια περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Μπάμπης ελλείψει του Συμεών κάλυψε με επιτυχία, μεγάλο μέρος και του δημιουργικού κομματιού του παιχνιδιού κάνοντας χαρούμενους εφτά φορές τους συμπαίκτες του.

Γιώργος Θεοδωράκος


Ήταν άστοχος από τη γραμμή. Τη στιγμή όμως που χρειάστηκε, ήταν εύστοχος. Ένα λεπτό χρειάστηκε, όταν και απασφάλισε δύο φορές, αναπαύοντας τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, προσφέροντας 6 εύκολους πόντους και αποτρέποντας κάθε σκέψη νίκης από το μυαλό των αντιπάλων. Κατά τα λοιπά, οι 16 πόντοι, τα 6 ριμπάουντ, οι 3 ασίστ, τα 4 κλεψίματα και η 1 τάπα μαρτυρούν τη συνολική του σημαντικότατη προσφορά σε άμυνα και επίθεση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η ομάδα δοκιμάστηκε στο Αιγίνιο. Ανταπεξήλθε ωστόσο των δυσχερειών που αντιμετώπισε, νίκησε εκτός από τον αντίπαλο και το κακό της πρόσωπο και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη των στόχων της.

Όλα φυσικά τα παραπάνω αγωνιστικά ζητήματα είναι τελείως ασήμαντα τη στιγμή που εξελίσσονται κάτω από ένα πέπλο θλίψης, βαθιάς λύπης και αγωνίας για το μέλλον. Διατρέξαμε μια αγωνιστική εβδομάδα στη σκιά ενός άδικου θανάτου, μιας αποτρόπαιης δολοφονίας, μιας απώλειας ενός νέου γεμάτου όνειρα ανθρώπου. Ας αναλογιστούμε ποιο είναι το χρέος μας ως άνθρωποι, ως μέλη μιας κοινωνίας βαριά άρρωστης που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να σταθεί στα πόδια της. 

Αν σταθεί. Εμείς ωστόσο έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε, έχουμε την υποχρέωση να γίνουμε καλύτεροι πρώτα εμείς, να εξυγιάνουμε πρώτα εμείς εμάς και κατόπιν το συνάνθρωπό μας, το διπλανό μας, τον αδελφό μας, μακριά από βία και φανατισμό, μακριά από δογματισμούς, οπαδικές πρακτικές και ακρότητες.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης Θ.)
Ημερίδης 15(1τρ.), Ποζίδης, Παπαδόπουλος Ν. 4., Φιλιππίδης, Πιπερτζής, Θεοδωράκος 16 (3τρ.), Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 6 (2τρ.), Μουστάκας 9, Τσιλιγκαρίδης Σ., Τσιλιγκαρίδης Λ. 3 (1τρ.), Μανούσος 32.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ
18 - 20 / 38 - 41 / 61 - 63 / 73 - 85

Δείτε τα highlights του αγώνα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.