Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στο Kontra Channel


Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ
Σημεία Συνέντευξης στο kontra channel και στο δημοσιογράφο κ. Μελιγγώνη του Βουλευτή Ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Φραγγίδη.
Ας ξεκινήσουμε με το χαρτοφυλάκιό σας, λοιπόν, διότι ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της στα νοσοκομεία, ότι δεν κυκλοφορεί τελοσπάντων έξω ελεύθερος εντατικολόγος ή πνευμονολόγος που να θέλει να προσληφθεί στο Ε.Σ.Υ. και να μην μπορεί να βρει μία θέση σ’ ένα νοσοκομείο. Ακούμε τις ιατρικές ενώσεις, βέβαια, να λένε το ακριβώς αντίθετο. Εσείς, ποια είναι η αίσθησή σας; Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.;

Tην απάντηση τη δίνει, δυστυχώς, η εικόνα που βλέπουμε κάθε μέρα. Και σήμερα είχαμε 112 νεκρούς, έχουμε 568 στις εντατικές κλινικές, έχουμε πάνω από 17.500 κρούσματα, έχουμε φτάσει στους 23.833 νεκρούς – χάθηκε μία πόλη, δηλαδή, επαρχιακή, χάνεται κάθε μέρα ένα μικρό χωριό. Τώρα αν αυτή η εικόνα είναι εικόνα η οποία δίνει ικανοποίηση στην κυβέρνηση, νομίζω ότι ο κάθε πολίτης είναι πολύ εύκολο να το διακρίνει. 

Εκείνο που έχω να πω είναι ότι τα λάθη που γίνανε και οι ελλείψεις που υπάρχουνε είναι πολλαπλές. Δηλαδή, τί θέλω να πω. Όταν εμείς σαν κόμμα μιλούσαμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στις δομές υγείας, σε υπηρεσίες όπου έρχονται με πολύ κοινό σε επικοινωνία οι εργαζόμενοι, στην εστίαση κτλ, τότε κλείνανε τα αυτιά τους. Πολύ αργά λοιπόν, πήρανε την απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον τομέα της υγείας.

Αυτού του τύπου η υποχρεωτικότητα, όμως, εσάς σας καλύπτει; Δηλαδή, υποχρεωτικός εμβολιασμός σημαίνει πρόστιμο; Ή σημαίνει δεν μπορείς να πας στη δουλειά σου αν δεν είσαι εμβολιασμένος; Γιατί νομίζω εδώ έχουμε άλλα πράγματα.

Όχι, δε σημαίνει πρόστιμο. Για εμάς πρέπει να υπάρχει το covid pas παντού, να υπάρχει ελεύθερη επικοινωνία, όσων έχουν το covid pas και οι άλλοι να έχουνε τα πολύ συχνά test για τον κορωνοϊό, όχι όμως τιμωρητικά. Αλλά, για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπρεπε πολύ πιο νωρίς να ασχοληθούμε με την ενημέρωση του πολίτη για την πρόληψη. Ενημέρωση, η οποία δεν έχει γίνει. Και για εμάς έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις που έχει στον τομέα υγείας η πολιτεία. 

Και ξεκινώ από τους αγροτικούς γιατρούς, τα Κέντρα Υγείας, τους ιδιώτες γιατρούς, τους ιατρικούς συλλόγους, τη βοήθεια στο σπίτι, τους φαρμακοποιούς. Όλους, δηλαδή, κατά τόπους που είναι γνωστοί στους πολίτες και οι πολίτες τους εμπιστεύονται περισσότερο, να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ποσοστό αυτών που θα είχανε πειστεί για να πάνε να εμβολιαστούν. 

Αυτό δεν έγινε. Με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση, λοιπόν, οδήγησε στην κατάσταση του να έχουμε πάρα πολλούς ανεμβολίαστους, ακόμη και σε ηλικίες υψηλού κινδύνου, δηλαδή πάνω από τα 60-65, που έχουμε ακόμα και σήμερα 300.000 ανεμβολίαστους. 

Κατά συνέπεια, ζούμε μαζί με τις ελλείψεις που υπάρχουνε στα νοσοκομεία και στις υποδομές σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, είπαμε προηγουμένως για εντατικολόγους που δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, μπορεί να μην μπορούν να καλύψουν όλες τις δυνατότητες τώρα, που απαιτούνται να έχουμε, αλλά υπάρχουν. Δυστυχώς όμως δεν το έκανε αυτό νωρίς η κυβέρνηση για να πάρει τους εντατικολόγους, αλλά δεν έκανε και κάτι ακόμα. 

Ξέρετε είχε το περιθώριο μέσα στα δύο χρόνια, με σεμινάρια και εκπαίδευση να εκπαιδεύσει και προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και στις ΜΑΦ και στις ΜΕΘ. Δεν το έκανε αυτό, γι’ αυτό πολλές φορές και στα τμήματα covid υπάρχουν γιατροί από άλλες ειδικότητες, οι οποίοι βέβαια δεν έχουν την εμπειρία, ούτε την ενημέρωση, ούτε τη γνώση για να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά. 

Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν στην κατάσταση που βλέπουμε σήμερα. Εάν αυτό ευχαριστεί την κυβέρνηση, εμάς δε μας ευχαριστεί, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και δυστυχώς ζούμε μία κατάσταση την οποία άλλες χώρες τη ζήσανε χωρίς το εμβόλιο. Εμείς τη ζούμε με το εμβόλιο.

Τώρα, στα κεντρικά πολιτικά, τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε κ. Φραγγίδη ότι σφίγγει ο πολιτικός κλοιός που σας ασκεί η κυβέρνηση. Μάλιστα σήμερα ήταν ως και ανοίκεια η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης κατά του Προέδρου σας. Ωραία Ελένη τον είπε, να ξεστραβωθεί τον προέτρεψε μεταξύ πολλών πολλών άλλων. Πως το αποκωδικοποιείτε αυτό πολιτικά; Γιατί το κάνει αυτό η Νέα Δημοκρατία;

Νομίζω και τα δύο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία θα πω συγκεκριμένα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά νομίζω και τα δύο κόμματα βλέποντας ότι με την εκλογή του νέου Προέδρου και με το νέο σχήμα που παρουσιάζει το κόμμα μας και έχει την αποδοχή ευρύτερου λαϊκού στρώματος και αυτό τους ανησυχεί. Γιατί η αύξηση των ποσοστών είναι μεγάλη αναλογικά. 

Η Νέα Δημοκρατία χάνει πιθανώς τη δυνατότητα, που ήλπιζε ότι εύκολα θα αποκτήσει, της αυτοδυναμίας με αποτέλεσμα να οδηγείται σε συμπεριφορές που τάχα δήθεν κατηγορούσε για λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά φαίνεται ότι και για τη Νέα Δημοκρατία ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές, αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, όπως είπατε προηγουμένως με την επίθεση στον πρόεδρό μας τον Νίκο τον Ανδρουλάκη.

Πάντως είδα και την Ευρωβουλευτίνα σας την κ. Καϊλή ουσιαστικά να καρφώνει την ηγεσία του κόμματός σας και να λέει ότι συμπεριφορές τύπου Πολάκη πρέπει να τις καταδικάζετε ως κόμμα χωρίς μισόλογα.

Εμείς ως κόμμα πάντοτε καταδικάζαμε τέτοιες συμπεριφορές, τις ακραίες συμπεριφορές του κ. Πολάκη π.χ. όταν έφερνε εμπόδιο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον εμβολιασμό, τις αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές του και βεβαίως την τελευταία σεξιστική συμπεριφορά που μίλησε απέναντι σε έναν Υπουργό. 

Όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο. Και ξέρετε ο πολίτης και η ελληνική κοινωνία πλέον, επειδή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της σε πολύ μεγάλο βαθμό απέναντι στα κόμματα, με τέτοιες συμπεριφορές είναι σίγουρο ότι δεν θα την ξαναποκτήσει. 

Δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης πριν επανέλθει στη Νέα Δημοκρατία, μιλούσε για τον κ. Πρωθυπουργό ότι είναι γόνος ανεπάγγελτων, μιας οικογένειας ανεπάγγελτων και επίσης έλεγε το ίδιο του το κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, ότι είναι κόμμα κλεφτών. 

Πως να έχει ο πολίτης εμπιστοσύνη σε έναν τέτοιο πολιτικό και μάλιστα υπουργό και μάλιστα αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας; Δεν ασχολούμαστε εμείς, είναι έξω από την πολιτική κουλτούρα μας. Είναι έξω από την πολιτική ηθική μας. Είναι έξω από τον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο κόσμος θέλει και απαιτεί από τα κόμματα να ασχολούνται με την καθημερινότητά του, με την ακρίβεια, με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο ίδιος και η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.