Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Συγχαρητήρια Α. Βεργίδη στην Κιλκισιώτισσα Πολιτισμολόγο Αλεξία Ιωαννίδου


Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κιλκισιώτισσα Αλεξία Ιωαννίδου, Πολιτισμολόγο, Msc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, ερευνήτρια Σέρρα χορού, μέλος της επιτροπής πολιτισμού της Π.Ο.Ε. -για την εγγραφή του χορού Σέρρα στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη- απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

«Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Αλεξία Ιωαννίδου, από τους Ευζώνους με απώτερη καταγωγή από την Αργυρούπολη του Πόντου και το Καρς η οποία συνέταξε το δελτίο τεκμηρίωσης για την ένταξη του χορού Σέρρα- του ποντιακού πυρρίχιου- στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς μέσω της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της διατριβής» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Προσθέτει δε, ότι, «η κα. Ιωαννίδου διακρινόμενη από ξεχωριστή αγάπη και ευαισθησία για τη σημασία που διαδραματίζει ο πολιτισμός στην καταγραφή της Ιστορίας ενός λαού, επέδειξε και εργάστηκε με απόλυτη συνέπεια και αφοσίωση στην κατεύθυνση προαγωγής του πολιτισμού, μέσω της εγγραφής του στοιχείου “χορός Σέρρα” στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας».

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, «ο χορός Σέρρα μέσα από τον οποίο “εκπορεύεται” η δύναμη των Ελλήνων του Πόντου, οι ρίζες του συναισθηματικού γενετικού κώδικα των Ποντίων αποτελεί ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς των Ελλήνων του Πόντου, που πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη γη του νομού Κιλκίς, στην οποία και ρίζωσαν και “έχτισαν” πάλι, από το μηδέν, τη ζωή τους».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.