Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδρονίας


Οι εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και οι ασφαλτικές εργασίες
 
στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και για τρεις (3) εβδομάδες.

Πιο αναλυτικά, από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και για τρεις εβδομάδες θα πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και ασφαλτικές εργασίες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, από τον οικισμό του Μεσαίου προς τον οικισμό του Πενταλόφου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Υποδιεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων – Τμήμα Κατασκευών Συγκοινωνιακών Έργων) ανακοινώνονται τα εξής σχετικά την έναρξη εργασιών στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Β’ Φάση) στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα:

«Σε συνέχεια των Αποφάσεων 5844/07.05.2020 και 5844-Δ /16.12.2021 της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας στα πλαίσια του Έργου ‘Υπολειπόμενες Εργασίες Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 στη συμβολή ΠΑΘΕ και Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης’ θα εκτελέσει εργασίες στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, από τη Χ.Θ. 501+931 ως τη Χ.Θ. 500 +440, σύμφωνα με τη Β’ Φάση ανακατασκευής του ΠΑΘΕ.

Σε αυτή τη φάση η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (κόμβος Κ16) στο ρεύμα πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται κανονικά από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας του ιδίου ρεύματος, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα θα εκτραπεί μέσω του προσωρινά διαμορφωμένου – ασφαλτοστρωμένου οδικού τμήματος της νησίδας.

Επισημαίνεται ότι σε αυτή τη Φάση η κίνηση των οχημάτων από και προς τους κλάδους του Α/Κ Κ16 (είσοδος και έξοδος για ΕΠΟΘ και Κεντρική αγορά) θα διεξάγεται κανονικά από τις δεξιές λωρίδες (Κλάδοι A, B, C και D).

Το ανώτατο όριο ταχύτητας στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ μειώνεται σταδιακά στα 60 χλμ./ώρα κατά μήκος της ζώνης των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την πιστή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης και για τον περιορισμό της ταχύτητας, τόσο κατά την προσέγγιση, όσο και κατά τη διέλευση στην περιοχή εκτέλεσης των εργασιών.

Ημερομηνία έναρξης των εργασιών ορίζεται η Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 από την οποία και στη συνέχεια θα αποδίδονται σταδιακά σε κυκλοφορία τα τμήματα του έργου που θα ολοκληρώνονται.

Η οριστική εκτροπή της κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα μέσω του προσωρινά διαμορφωμένου – ασφαλτοστρωμένου οδικού τμήματος της νησίδας προγραμματίζεται για το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου