Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για έμφυλη διάκριση σε βάρος γυναίκας ιατρού από το Υπουργείο Υγείας


Το θέμα της έμφυλης διάκρισης σε βάρος γυναίκας ιατρού από το Υπουργείο Υγείας επαναφέρουν στη βουλή με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Αγαθοπούλου, Α. Ξανθός και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Το ζήτημα επανέρχεται καθώς το Υπουργείο Υγείας στην απάντησή του σε προηγούμενη ερώτηση των ίδιων βουλευτών/τριων δεν παίρνει θέση, ούτε αναφέρεται καν, στο σκέλος της έμφυλης διάκρισης ενώ αναφορικά με τη διαδικασία κρίσης ιατρών ΕΣΥ η απάντηση του Υπουργείου δεν είναι ακριβής.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο ο Συνήγορος του Πολίτη σε έκθεση του κρίνει ότι η συσχέτιση της οικογενειακής κατάστασης της ιατρού με την ικανότητα της να ανταποκρίνεται στα υπηρεσιακά της καθήκοντα αποτελεί διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου και προτείνει την επανάληψη της διαδικασίας κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο Υπουργός αν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της διακριτικής μεταχείρισης λόγω φύλου και καλείται να καταθέσει στη Βουλή το πρακτικό της εν λόγω διαδικασίας αξιολόγησης.

Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε δείτε ΕΔΩ

Για την προηγούμενη ερώτηση και απάντηση του Υπουργείου Υγείας δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου