Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 13/1/2022, 9:05 μ.μ.


Συνελήφθη σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Στη σύλληψη σημαντικού στελέχους ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης – αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα που διενήργησαν.

Πρόκειται για 57χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (12-01-2022), εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από την κατοχή του συλληφθέντα, από αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και δύο (2) οικίες κατασχέθηκαν συνολικά:

(29) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (29) κιλών και (295) γραμμαρίων,

(4) δέματα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους (1) κιλού και (17) γραμμαρίων,

(1) πολεμικό τυφέκιο ( kalashnikov ) με ξιφολόγχη και γεμιστήρα που περιείχε 

(27) φυσίγγια (εντός μαξιλαροθήκης),

(4) κινητά τηλέφωνα,

το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και

(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για κλοπή κατ’ εξακολούθηση από επιχείρηση διανομής καπνικών προϊόντων


Συνελήφθη χθες (12 Δεκεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας ημεδαπός άνδρας, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος άνδρας, από τον Μάιο του 2021 έως και τον προηγούμενο μήνα, εργαζόμενος ως υπάλληλος σε επιχείρηση διανομής καπνικών προϊόντων αφαίρεσε συνολικά 6.060 πακέτα τσιγάρων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 22.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε χθες το πρωί και στην κατοχή του βρέθηκαν 80 πακέτα τσιγάρων τα οποία είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την ίδια επιχείρηση και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ληστείας

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε μετά την υποβολή σχετικής δικογραφίας, 60χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας ληστείας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2018 σε περιοχή της Χαλκηδόνας, ο παραπάνω μαζί με συνεργούς, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εισήλθαν εντός οικίας από υπόγειο χώρο στάθμευσης και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τρία (3) άτομα, πλην όμως τράπηκαν σε φυγή, όταν μία εκ των ενοίκων αντιστάθηκε και ενεργοποίησε αυτόματο κλείσιμο γκαραζόπορτας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς τρεις (3) περιπτώσεις απάτης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

Δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 24 και 55 ετών, καθώς όπως προέκυψε, τον Οκτώβριο του 2021 ενεργώντας από κοινού και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά σχετικά με αγορά προϊόντος από ιστοσελίδα, εισήλθαν σε προσωπικό λογαριασμό e banking 44χρονης και προέβησαν σε (2) μεταφορές εμβάσματος συνολικής αξίας (6.000) ευρώ,

30χρονης ημεδαπής, η οποία τον Νοέμβριο του 2020, παρέλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (544,39) ευρώ από 26χρονο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγορά κινητού τηλεφώνου, πλην όμως ουδέποτε απέστειλε το κινητό τηλέφωνο.

32χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2020 μαζί με συνεργό, εκμαίευσαν κωδικούς εισόδου e banking 35χρονης και αφαίρεσαν από το λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των (4.050) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 53.659 έλεγχοι, από τους οποίους οι22.430 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 506 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 24πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

416 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

111 στην Αττική,
85 στη Θεσσαλονίκη,
34 στην Κεντρική Μακεδονία,
33 στα Ιόνια Νησιά,
32 στη Δυτική Ελλάδα,
24 στην Ήπειρο,
20 στην Πελοπόννησο,
19 στη Στερεά Ελλάδα,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
12 στην Κρήτη,
10 στη Θεσσαλία,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
7 στη Δυτική Μακεδονία και
4 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 88.325 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 84.881 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.444 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 5 στην Ήπειρο και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.511 ομοειδείς παραβάσεις.

80 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου για παράβαση αρ. 285 Π.Κ. και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών με πιστοποιητικά άλλων προσώπων. Επιπλέον, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες για παράβαση αρ. 217 Π.Κ.,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις γιαμη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, σε καταστήματα. Επιπλέον, 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

5 παραβάσεις για υπεράριθμους επιβάτες σε οχήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 7 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε άτομο για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών σε δημόσια υπηρεσία.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.387 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.910 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm)από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 566ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.