Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

H… πανηγυρτζίδικη αισθητική του Κιλκίς

Υπάρχει η μπαρόκ αισθητική, η αναγεννησιακή, η ρουστίκ, η μοντέρνα, η μίνιμαλ και στον αντίποδα όλων αυτών η… πανηγυρτζίδικη αισθητική του Κιλκίς. Ο λόγος φυσικά για την πλατεία Ειρήνης στην οποία ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του, έχει στήσει μια κατά τα άλλα πανέμορφη παραδοσιακή φάτνη και ακριβώς δίπλα μια ψυχαγωγική εγκατάσταση για μικρά παιδιά, έναν πάγκο με λουκουμάδες και μια μηχανή ποπ κορν, λες και πρόκειται για πανηγύρι. 

Μια εικόνα αταίριαστη, μια κιτς συνύπαρξη που δυστυχώς όχι μόνο υποτιμά την αισθητική μας, αλλά ταυτόχρονα απαξιώνει και το νόημα των Χριστουγέννων, προσβάλλοντας ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά σύμβολα, τη Φάτνη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.




3 σχόλια:

  1. Σαν Σερραίος προτιμώ έναν κεμεντζε στην πλατεία ειρηνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα πραγμα χρειαζεται το Κιλκις.
    Αναδασωσεις ασταματητες και μαλιστα εντος πολεως.
    Κοντα στα δεντρα τοποθετουνται ανετα η Φατνη και οτιδηποτε αλλο ταιριαζει με την εορτη.
    Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για αισχος,ντροπη και ονειδος.
    Μερος της Ευρωπης(του λικνου του πολιτισμου) δεν θα γινουμε ποτε και ισως ειναι καλυτερα για την Ευρωπη.
    Περαστικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από εδώ και πέρα δεν θα σε αρέσει τίποτα από τον Κυριακίδη γιατίοι έρχονται εκλογές μέχρι πριν λίγο καιρό μας το παρουσιάζες σαν το Παρίσιτο Κιλκίς τώρα δεν σ'αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.