Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Εγκαίνια 1ου Φεστιβάλ Κόμικς στο Κιλκίς από το Δήμαρχο Κιλκίς

Τρεις μέρες γεμάτες κόμικς απόλαυσαν οι φίλοι της Ένατης Τέχνης στο 1ο Φεστιβάλ Κόμικς Comicsville που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς με διοργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου ‘’η πόλις’’.

Το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς εγκαινίασε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης υπογραμμίζοντας τη συμβολή της πολύ ιδιαίτερης τέχνης στην καλλιτεχνική - πολιτιστική ανάπτυξη αλλά και στην προβολή με εμφατικό τρόπο της εκπαιδευτικής διάστασης της πολύμορφης δραστηριότητας, με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο.

Ο κ. Κυριακίδης συνεχάρη τους συντελεστές της ‘’πόλις’’ ευχόμενος η πρώτη διοργάνωση να αποτελέσει την ισχυρή πολιτιστική βάση για την περαιτέρω διάδοση της Ένατης Τέχνης στο ευρύ κοινό και στους πολίτες υπηρετώντας την ψυχαγωγία τους και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων δημιουργών.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Κόμικς λειτούργησαν στην Καπναποθήκη η έκθεση ‘’Θέα από ψηλά’’ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Βαλκάνιων δημιουργών και παράλληλα εργαστήρια για την τεχνική κατασκευής χάρτινων ιστοριών και ηρώων ενώ στο Συνεδριακό Κέντρο αναπτύχθηκαν ομιλίες σχετικές με τα σύγχρονα κόμικς και παρουσιάσεις νέων ελληνικών εκδόσεων.

Φέροντας την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς περιλήφθηκε στο φετινό πρόγραμμα εορτασμού των Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.