Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 21/10/2021, 4:06 μ.μ.


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ατόμων , σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή και άπαξ, της παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση.


Πρόκειται για τους:

1) (επ) UPE ή MERKO (ον) BERSI ή GERSI ή GERH J ή RIGELS του TANI ή ANDREA ή ANDREAS ή TRITAN ή DRITAN ή TRIDAN, γεν. 1997 ή 1999 ή 2000 στην Αλβανία




2) (επ) KRYEMADHI ή KYREMADHI (ον) KASTRIOT του HAXHI, γεν. 1992 στην Αλβανία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388320 και 2310-388319 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 28-03-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (24/10/2021) κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης , από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης.

Κατά την διάρκεια των εν λόγω εργασιών, θα εκτελεστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Αγίων Πάντων, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου έως τη συμβολή της με την οδό Αγάθωνος.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Ανώνυμης Οδού (όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων) από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου έως τη συμβολή της με την οδό Σελίτσης (είσοδος Λεωφορείων Ο.Α.Σ.Θ. προς τον Ν.Σ. Σταθμό).

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Μοναστηρίου, Κολωνιάρη, Αγάθωνος και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Αγίων Πάντων, Πλ. Γαλοπούλου (εκατέρωθεν - από τη συμβολή της με την οδό Γρ. Κολωνιάρη έως τη συμβολή της με την οδό Μαργαροπούλου) και στην Ανώνυμη Οδό (όπισθεν Ιερού Ναού Αγίων Πάντων), κατά μήκος της ζώνης εργασιών.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών μονοδρομείται το τμήμα της οδού Πλ. Γαλοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Γρ. Κολωνιάρη έως τη συμβολή της με την οδό Μαργαροπούλου με κατεύθυνση προς την οδό Μαργαροπούλου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με αυτοκίνητο

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (20-10-2021) στην Επαρχιακή Οδό Ρεντίνας - Λαγκαδά, συνελήφθη ο ανωτέρω, ο οποίος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα έξι (6) αλλοδαπούς (2 εκ των οποίων βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.459 έλεγχοι, από τους οποίους οι 47.011 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 201 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

73 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

19 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στο Βόρειο Αιγαίο,
9 στην Ήπειρο,
7 στην Πελοπόννησο,
6 στη Θεσσαλονίκη,
5 στην Κεντρική Μακεδονία,
5 στο Νότιο Αιγαίο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
2 στη Θεσσαλία και
2 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.459 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.295 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.164 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.959 ομοειδείς παραβάσεις.

121 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, προσωρινά υπεύθυνη και πελάτες καταστημάτων,

μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.130 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.583 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 405 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.