Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η Στεφανία Γκουρνέλου, Ηθοποιός και Συγγραφέας, μιλά στη Γνώμη και στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Στεφανία Γκουρνέλου, Ηθοποιός και Συγγραφέας, μιλά στη Γνώμη και στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Μίλησε μας για το συγγραφικό σου τέκνο;
Αυτή η ποιητική συλλογή είναι το εναρκτήριο μου λάκτισμα. Σηματοδοτεί για μένα το άνοιγμα μιας καινούργιας πόρτας. Τόσο η συγγραφή τους όσο και η απόφαση να εκδοθεί. Ξέρεις; Εκθέτεις τον εαυτό σου, την ψυχούλα σου. 

Δεν είναι απλό. Το ονόμασα του "Του Απηνούς Νου" που σημαίνει του αδίστακτου, του σκληρού νου, γιατί αν αφήσεις το μυαλό σου αχαλίνωτο, μπορεί να σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μέρη άφωτα, απόκρημνα. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις όσο πιο έγκαιρα μπορείς, πως δεν είσαι το μυαλό σου. Έχεις ένα μυαλό και μπορείς να το θρέφεις κατά βούληση. Γράφω γι'αυτά που κατά καιρούς μας έχουν απασχολήσει όλους. Φυσικά ο έρωτας, η απώλεια, ο φόβος κυριαρχούν. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους που συμμετείχαν ,με τον τρόπο τους ,σε αυτή την προσπάθεια. 

Αποφασίσαμε με τον εκδότη μου, ο οποίος έχει "ντύσει' και με τους εκπληκτικούς του πίνακες τα ποιήματά μου, να βάλουμε και ακουστικό υλικό. Ο Mike Τζαμαλής και ο εκδοτικός του Flisvos Publics. Προσθέσαμε λοιπόν κωδικούς, (QR codes), που με το σκανάρισμα τους από το κινητό σου, μπορείς να ακούσεις και κάποια εξ αυτών. 

Έχουν απαγγείλει λοιπόν, ο συνάδελφος (ηθοποιός) και φίλος, Δημήτρης Τσιλιφώνης, ο Γιώργος Παντελιάς, ευρέως γνωστός από το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, ο οποίος με έναν υπέροχα μοναδικό τρόπο μελοποίησε δύο από αυτά και κάποια απήγγειλα εγώ. Τους ευχαριστώ πολύ όλους.

Πως κρίνεις ότι ήταν το καλοκαίρι 2021 από άποψη τουριστική και οικονομική, τι είδες, άκουσες βίωσες στα επαγγελματικά και αναψυχής ταξίδια σου φέτος.

Μόνο καλοκαίρι δεν ήταν... Από την άποψη των "καλών καιρών" το λέω.. Δύσκολο πολύ. Με πόνεσαν ιδιαίτερα τα γεγονότα. Άλλωστε και ποιός έμεινε ανεπηρέαστος; Ένιωθα σαν να μας είχαν πετάξει σε ένα κλουβί με πεινασμένα λιοντάρια .Μόνους, απροστάτευτους. Το παρήγορο, το συγκινητικό είναι πως έχουμε ο ένας τον άλλον βρε παιδί μου και γινόμαστε ένα στα δύσκολα, πάντα. 

Δεν πήγα πουθενά λοιπόν ,δεν είχα τη διάθεση να κανονίσω κάτι, ενώ καιγόταν το σπίτι του διπλανού μου. Δεν κρίνω φυσικά όσους το έκαναν, δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, στην εκάστοτε κατάσταση. Όσο για τον τουρισμό, μάλλον δεν είμαι η κατάλληλη να απαντήσω από ότι διαβάζω πάντως, τον Αύγουστο άγγιξε το 85% η πληρότητα των ξενοδοχείων. Και; Αρκεί αυτό για την οικονομία μας;

Επαγγελματικά και καλλιτεχνικά τι ετοιμάζεις για το επόμενο διάστημα;

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα για την ταινία με τίτλο "Η ζωγραφιά του Θεού", το σενάριο είναι του Ιάκωβου Μυλωνά και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Είναι μία ταινία που θα θίγει σε βάθος το κεφάλαιο "ειδικές ανάγκες". Πόσο κοντά είμαστε όλοι σε αυτό τελικά; 

Είμαι σε δύο παιδικές θεατρικές παραγωγές. Πραγματοποιήσαμε κάποιες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα το καλοκαίρι και τώρα εν όψει νέας σχολικής χρονιάς, Θεού θέλοντος και covid επιτρέποντος, θα παίξουμε σε σχολεία. Επίσης τώρα ετοιμάζουμε τον πιλότο μιας τηλεοπτικής σειράς αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερα στοιχεία, διότι είναι ακόμα πολύ νωρίς και τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο και σίγουρο.

Μια ελπιδοφόρα σκέψη σου, κάτι θετικό, για το αύριο

Να μην ξεχνάμε όσο δύσκολη και να φαίνεται η ζωή μας κάποιες φορές, ότι όλα αλλάζουν. Κάτι ήξερε ο Ηράκλειτος. Κάθε κλάσμα δευτερολέπτου, σύμφωνα με την κβαντική φυσική μεταβαίνουμε σε ένα ολοκαίνουργιο πεδίο, απλά η μνήμη και η προσκόλληση μας σε αυτό που θεωρούμε πραγματικότητά μας είναι το τροχοπέδη. Μη φοβάσαι να ονειρευτείς. Έτσι κι αλλιώς... όλα από ένα όνειρο ξεκινάνε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.