Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή


Η αναβάθμιση, βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός διασυνδετήριων οδικών αξόνων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Πέλλας, με επίκεντρο τον οδικό άξονα που συνδέει τον Αρχάγγελο Πέλλας με το Σκρα Κιλκίς, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας, Ανδρέας Βεργίδης και Ιορδάνης Τζαμτζής, αντίστοιχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας υπογράμμισε ότι για το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στην Επαρχιακή Οδό 12 (από νότια- Αρχάγγελος- όρια νομού Κιλκίς) – το οποίο είναι ενταγμένο - τρέχει ήδη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς επισήμανε πως σε ό,τι αφορά το τμήμα αρμοδιότητας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κιλκίς (όρια νομών Πέλλας – Κιλκίς μέχρι και το Σκρα) έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και εντός του τρέχοντος μήνα θα υπογραφεί νέα, σχετική σύμβαση η οποία προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε. Κιλκίς.

«Έργα αναβάθμισης οδικών αξόνων, ιδίως δε όσων αποτελούν συνδετικοί κρίκοι μεταξύ όμορων νομών έχουν προτεραιότητα στον προγραμματισμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων που αφορούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», υπογράμμισαν οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής εξέτασαν και ζητήματα που αφορούν στην απώλεια εκτάσεων βοσκής και εισοδήματος των κτηνοτρόφων από την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, η οποία πέρα από το γεγονός ότι αφαιρεί ζωτικό χώρο από τους βοσκοτόπους , υπονομεύει και την αγροτική παραγωγή στην οποία στηρίζεται μεγάλο ποσοστό των κοινωνιών στις Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας.

Πρόκειται – όπως τόνισαν οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής – για ένα καίριας σημασίας ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει η κεντρική πολιτική σκηνή και τα συναρμόδια υπουργεία να έχουν “ευήκοα ώτα” στις εκκλήσεις, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης, για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Εξάλλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας συζήτησαν και το θέμα της μελέτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών, καθώς και οι δύο νομοί παρουσιάζουν ιδιαίτερα γεωγραφικά “ανάγλυφα” με φυσικό κάλλος το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.