Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Πεδινό Κιλκίς: Σαν παλιό σινεμά


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Μια όμορφη βραδιά στην πλατεία του χωριού Πεδινού έζησαν οι κάτοικοι με την ευκαιρία που έδωσε ο περιφερειακός Κινηματογράφος Δήμου Κιλκίς.

Η ατμόσφαιρα είχε μια νότα αισιοδοξίας και καλής διάθεσης που εκδηλώθηκε από τον κόσμο μέσα από τις ταινίες που επιλέχθηκαν όσο και από την δροσιά που σκόρπιζε το συντριβάνι. 

Την μικρή κοινοτική εκδήλωση πλαισίωσαν παραδοσιακά πλανόδιοι μικροπωλητές προσθέτοντας με τον δικό τους τρόπο χαρά στα παιδιά και νοσταλγικές στιγμές γενικότερα στους μεγάλους στο μικρό πανηγυράκι του χωριού. 

Πολύ ωραία η επιλογή των ταινιών όσο και η οργάνωση από τον Δήμο Κιλκίς. Από "το τζάμπα σινεμά" μιας άλλης εποχής ήρθε το σήμερα τυλιγμένο με χιλιάδες προβλήματα. Ευτυχώς όμως έναν λαό μπορεί να τον αιχμαλωτίζουν τα προβλήματα τον σώζουν οι ιδέες. 

Το σινεμά ξεκούρασε, όπως και κάθε στιγμή που αφήνουμε γίνεται η ψυχή που καλλιεργείται διαφορετικά και ανθρώπινα στο μέλλον των παιδιών που είναι ο αυριανός κόσμος. 

Την εκδήλωση στήριξαν ο πρόεδρος του χωριού Χρόνης Στεργίου με εθελοντές οι οποίοι αναβίωσαν μέσα στον κόσμο τον παλιό τρόπο επικοινωνίας φωνάζοντας διακριτικά. Καλά κουλούρια, πασατέμπο στραγάλια και σταφίδες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.