Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Φραγγίδης: Αναίτια και αντιδημοκρατική η απέλαση του Γ. Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Για μια ακόμη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, η Τουρκία επιδεικνύει αντιδημοκρατική και αυθαίρετη συμπεριφορά απελαύνοντας τον Πρόεδρο της μίας εκ των δύο Ομοσπονδιών των Ποντίων. Χαρακτηρίζοντάς τους ανεπιθύμητους και επικίνδυνους, δεν επιτρέπει αναίτια την είσοδο στη χώρα ακόμα και σε επιστήμονες Έλληνες ποντιακής καταγωγής.

Το γεγονός της απέλασης του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, παραμονές της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας και της λειτουργίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, δείχνει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της τουρκικής εξουσίας.

Επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά και σε συνεννόηση με την Ε.Ε. ώστε να αποτραπεί κάθε αυθαίρετη ενέργεια της Τουρκίας απέναντι σε κάθε Έλληνα ποντιακής καταγωγής. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ενεργή στήριξή τους είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός ελεύθερου και δημοκρατικού κράτους. Προσβλητικές, αναίτιες και μικρόψυχες συμπεριφορές, όπως αυτές της Τουρκίας, δεν είναι ανεκτές σε έναν ανεπτυγμένο, κοινωνικά δίκαιο και δημοκρατικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.