Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΠΑΜΕ: Ως εδώ, φτάνει με την κοροϊδία


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που εφάρμοσε η εταιρία της Real Tobacco αρχικά την περίοδο της πανδημίας με πρόσχημα το «κλείσιμο» των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων φαίνεται ότι ήρθε να μείνει αφού η εταιρία, για μία ακόμα φορά επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία στο σύνολο του προσωπικού της με αφορμή την παγκόσμια έλλειψη χαρτοκιβωτίων.

Χθες ήταν το «κλείσιμο» των δρόμων μεταφοράς, σήμερα είναι η «έλλειψη» στα χαρτοκιβώτια, αύριο μπορεί να είναι η «προμήθεια καπνών».

Η εταιρεία έχοντας σαν δικαιολογία τη διεθνή κατάσταση και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο επιβάλλει στους εργαζόμενους μισή δουλειά- μισή ζωή προκειμένου να ρίξει το κόστος παραγωγής και να αυγατίσει τα κέρδη της.

Πώς αλήθεια μιλάει η εργοδοσία για πρόβλημα ρευστότητας τη στιγμή που γίνονται τόσες επενδύσεις στο εργοστάσιο της Real Tobacco, επενδύσεις μάλιστα που βγήκαν από τις πλάτες των εργαζομένων;

Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή ότι τα κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μεγάλη Βρετανία έχουν δυσκολίες μόνο στην πληρωμή των μισθών;

Φαίνεται για μία ακόμα φορά ότι μέτρα που εφαρμόστηκαν την περίοδο της πανδημίας και παρουσιάζονταν ως κάτι πρόσκαιρο, ήρθαν για να μείνουν με σκοπό να διευκολύνουν τους βιομήχανους ώστε να αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν και αποκορύφωμα το νομοσχέδιο -έκτρωμα με την κατάργηση του 8ωρου, δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να ξεσαλώνει και αφήνουν ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοτική επίθεση.

Οι εργαζόμενοι πλέον, ξέρουν πολύ καλά ότι είτε με την «ανάπτυξη» είτε με την «κρίση» τους αυτοί θα πληρώνουν πάντα τα σπασμένα.

Τα ρεκόρ στην παραγωγικότητα στο εργοστάσιο της real tobacco συνοδεύτηκαν από απολύσεις, η καραντίνα λόγω κορονοϊού συνοδεύτηκε από επιπλέον απλήρωτη εργασία για όσους νόσησαν και «τρέξιμο» για να βγει η παραγωγή για όσους έμειναν πίσω.

Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στον πάγο, δεν εξαρτώνται από την κερδοφορία της επιχείρησης, ούτε μπορούν να περιμένουν.

Σήμερα, στην εποχή των 5G δικτύων και της ρομποτικής υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς στο ύψος των αναγκών μας.

Διεκδικούμε:

Να πάρει πίσω τώρα η εταιρεία την εκ περιτροπής εργασία

Ούτε σκέψη για απολύσεις συναδέλφων

Εφαρμογή του συνόλου των διατάξεων της κλαδικής σύμβασης της καπνοβιομηχανίας

7ωρο-5νθήμερο-35ωρο

Καλούμε κάθε εργάτη και κάθε εργάτρια να μη δεχτεί τη μισή δουλειά, τη μισή ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.