Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων». Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2020-21 είχε οριστεί να υλοποιήσει την πιλοτική δράση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», που αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση. 

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε 4 Θεματικούς κύκλους: Ζω Καλύτερα, Φροντίζω το Περιβάλλον, Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, Δημιουργώ και Καινοτομώ. Ο καθένας από αυτούς περιελάμβανε διαφορετικές και ενδιαφέρουσες υποενότητες. Στόχος τους ήταν η ενίσχυση της καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, μάθησης, τεχνολογίας κι επιστήμης.

Οι μαθητές γνώρισαν τα προϊόντα που παράγει ο νομός μας, δημιούργησαν παραμύθια με αυτά και αναζήτησαν παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους. Ταξίδεψαν στο παρελθόν της πόλης και του σχολείου τους, ένιωσαν για λίγο «μικροί δημοσιογράφοι» παίρνοντας συνέντευξη από μαθητές προηγούμενων δεκαετιών», συνέλλεξαν φωτογραφίες από το παλιό Κιλκίς και μέσα από παιχνίδια ρόλων γνώρισαν τις παιδαγωγικές μεθόδους μιας άλλης εποχής.

Κατέγραψαν τα προβλήματα στη σχολική αυλή και αναλαμβάνοντας δράση ως αυριανοί ενεργοί πολίτες βοήθησαν στον εξωραϊσμό της με τακτικούς καθαρισμούς από ομάδες μαθητών, με φύτευση λουλουδιών, κλαδέματα, ζωγραφική στους τοίχους και βάψιμο της περίφραξης. Διερεύνησαν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης απορριμμάτων και οργάνωσαν οικολογική εκστρατεία με αφίσες, άρθρα, παρουσιάσεις, εφημερίδα και κατασκευές από άχρηστα υλικά.

Όλες οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων και της διακοπής της δια ζώσης διδασκαλίας. Ωστόσο μαθητές και εκπαιδευτικοί με τη συνδρομή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Δήμου Κιλκίς, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και κατάφεραν να υλοποιήσουν επιτυχώς το καινοτόμο εγχείρημα.

Να σημειώσουμε ότι μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων φέτος σε 218 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, στο προσεχές σχολικό έτος προγραμματίζεται η διδασκαλία τους σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.