Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Διαχειρίσιμα τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, μέτριας δυσκολίας τα θέματα των Μαθηματικών και της Βιολογίας


Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Τα θέματα για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είναι διαχειρίσιμα από τους μαθητές χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Στο διδαγμένο κείμενο οι ερωτήσεις είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και προϋποθέτουν καλή γνώση της διδαχθείσας ύλης. Οι λεξιλογικές ασκήσεις ,οι ερωτήσεις εισαγωγής αλλά και το παράλληλο κείμενο δεν παρουσιάζουν ασάφειες και δυσκολίες. 

Το αδίδακτο κείμενο είναι προσεγγίσιμο, κατανοητό με αντιπροσωπευτική ερώτηση κατανόησης σχετικά με το περιεχόμενο του αποσπάσματος. Οι ασκήσεις Γραμματικής και Συντακτικού κρίνονται απαιτητικές και μπορούσαν να απαντηθούν από καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Στα Μαθηματικά, τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και οι εξεταζόμενοι είχαν άνεση χρόνου στο να τα αναπτύξουν. Οι πολύ καλά διαβασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν άριστα στα Θέματα Α και Β. Το θέμα Γ ήταν μέτριας δυσκολίας ενώ το θέμα Δ απαιτούσε βαθιά γνώση των μαθηματικών εννοιών και πολύ καλό χειρισμό πράξεων από την Άλγεβρα της Β λυκείου. Τα ερωτήματα Δ3, Δ4 θα διακρίνουν τα καλά γραπτά από τα άριστα.

Στη Βιολογία, τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας κι αρκετά αναμενόμενα. Το θέμα Γ απαιτούσε περισσότερη προσοχή, αλλά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να επιτύχουν υψηλότατες βαθμολογίες.

Το φροντιστήριο Μ.Ε. ΚΙΝΗΤΡΟ εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και ΓΕΛ που εξετάζονται αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα στα επόμενα μαθήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.