Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Δικαστικό Μέγαρο στο Κιλκίς, μετά από 45 χρόνια

Φωτογραφία αρχείου (Νοεμβρίου 2019):
Ο Γ. Γεωργαντάς 
με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Εγκρίθηκε, σήμερα, από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η αίτηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την υπαγωγή στο Νόμο 3389/2005, του έργου για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, στο Κιλκίς.

Η Διυπουργική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Kώστα Καραμανλή, αφού είχε προηγηθεί σχετική αιτιολογική έκθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης Kώστα Τσιάρα.

Στο Κιλκίς, μετά από 45 χρόνια λειτουργίας του Πρωτοδικείου, διασφαλίζεται η χρηματοδότηση για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου 2000 τ.μ. περίπου, στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών (Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ελεγκτικό Συνέδριο)

Το έργο που εγκρίθηκε σήμερα, αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς, για περίοδο 30 ετών. Εξ’ αυτών, τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο, ενώ τα επόμενα 27, την περίοδο λειτουργίας.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, τελειώνει οριστικά η προσπάθεια πολλών ετών και από πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν λύση στην απαράδεκτη κατάσταση στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών, όπως ίσχυε έως τώρα.

Το Κιλκίς αποκτά το Δικαστικό Μέγαρο που του αρμόζει.

Η συμβολή της Δημοτικής Αρχής υπήρξε καθοριστική, με την παραχώρηση του οικοπέδου, ενώ ο Δήμαρχος Δημήτριος Κυριακίδης και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στήριξαν με σθένος την όλη προσπάθεια.

Πολύτιμος αρωγός ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, καθώς η Πρόεδρος Ευρώπη Αρτόγλου και τα μέλη του ΔΣ παρείχαν πάντα, όποτε χρειάστηκε, την ουσιαστική στήριξη τους.

Σημαντική ήταν, επίσης, και η βοήθεια των υπηρεσιακών στελεχών των δικαστικών υπηρεσιών του Νομού.

Τέλος, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο καταλύτης στην ευόδωση αυτής της διεκδίκησης, ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην αναγκαιότητα του έργου, πραγματοποιώντας την πρώτη του περιοδεία ως Υπουργού στο Κιλκίς και στηρίζοντας, με κάθε τρόπο και σε κάθε στάδιο, τη μεγάλη μας προσπάθεια.

Σύντομα, οι δικαστικές υπηρεσίες του Κιλκίς θα στεγαστούν σε ένα χώρο κατάλληλο για την απονομή δικαιοσύνης, που θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Σήμερα, αποδείξαμε ότι με σχέδιο, συνεννόηση και επιμονή, μπορούμε να δώσουμε στο Κιλκίς όλα εκείνα, που τόσα χρόνια στερήθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.