Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Έγινε η παραλαβή του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς»


Στην οριστική παραλαβή του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς» με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς η γεωθερμία ως ανεξάντλητη και φυσικά καθαρή, ήπια και ανανεώσιμη ενεργειακή πηγή μπορεί – με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες – να καλύψει ενεργειακές ανάγκες θέρμανσης και ψύξης», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Πρόσθεσε δε, πως είναι ένα πρωτοποριακό -για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς- έργο, καθώς το Διοικητήριο αποτελεί το πρώτο δημόσιο κτήριο του νομού που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες αποκλειστικά με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι άκρως οικολογική και συνάδει απόλυτα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και χαρακτήρα του σύγχρονου κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Το έργο αυτό αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ το οποίο έχει καλύψει κατά τα δύο έτη λειτουργίας του τις θερμικές και ψυκτικές ανάγκες του Διοικητηρίου έχει αποδειχθεί ότι μείωσε σημαντικά τα αντίστοιχα ενεργειακά κόστη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πλέον, το κτήριο έχει απεξαρτηθεί πλήρως από το ρυπογόνο πετρέλαιο θέρμανσης και καλύπτει τις ανάγκες του με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας που είναι μία από τις πλέον σύγχρονες μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι εργασίες του περιλαμβάνουν την εκτέλεση τριάντα (30) κατακόρυφων γεωτρήσεων βάθους 100 μέτρων στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου και την εγκατάσταση μία αντλίας θερμότητας, ισχύος 230 KW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.