Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Χαρακτηρισμός σχολικών μονάδων ως πρότυπων ή πειραματικών — Μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης στο Νομό Κιλκίς


Μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας, θα αποτελέσει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως πρότυπων ή πειραματικών, την οποία δημοσίευσε χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα στον Διευθυντή/ρια μιας σχολικής μονάδας, μετά από απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, ή στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον χαρακτηρισμό της ως πρότυπης ή πειραματικής, με την αξιολόγηση να γίνεται με βάση συγκεκριμένα, αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα προσόντα και η επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού, η συμμετοχή ή διάκριση της σχολικής μονάδας ή ομάδας μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ερευνητικές και νέες δράσεις, δημιουργικές πρωτοβουλίες, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, η λειτουργία μαθητικών ομίλων, οι δράσεις στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης και η υλοποίηση καινοτόμων σχολικών δραστηριοτήτων, ή το μέγεθος της σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές, θα εισάγονται τόσο με κλήρωση όσο και με εξετάσεις.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε ότι «η λειτουργία πρότυπων και πειραματικών σχολείων, είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον Νομό, την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας κι εν τέλει για την καλλιέργεια ακόμη υψηλότερου πνευματικού επιπέδου για τους μαθητές μας. Η δημιουργία πρότυπων-πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς υπήρξε πάγιο αίτημα, το οποίο μπορεί τώρα να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Είμαι βέβαιος, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού θα αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία αυτή, προκειμένου οι μαθητές αλλά και ευρύτερα η κοινωνία του Κιλκίς, να απολαύσουν τα οφέλη της πρότυπης και πειραματικής εκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.