Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

«Όταν θυσιάζεται η αλήθεια στο βωμό των εντυπώσεων»


Υπογράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος
Αντιδήμαρχος οικονομικών δήμου Παιονίας
Για μία ακόμη φορά η πολιτική αντιπαράθεση, για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και κάποιων μεμονωμένων ατόμων που συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο, περιχαρακώνεται στην ιδιοτέλεια, στη συκοφαντία και στην ανυπαρξία επιχειρημάτων.

Φαίνεται ότι με αυτή την τακτική επιδιώκουν να αποκρύψουν την αδυναμία τους να εκφέρουν ουσιαστικές προτάσεις για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Παιονίας, τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και μέσα στην κοινωνία.

Χωρίς επιχειρήματα και πολιτικό θάρρος εξακολουθούν να αντιπολιτεύονται μία απόφαση που ψήφισαν ομόφωνα και η οποία έχει καθολική αποδοχή στην κοινωνία.

Ποια είναι λοιπόν η διαφωνία τους με την διοίκηση του δήμου για το «μέγα» θέμα της λειτουργίας κυλικείων στη δομή Νέας Καβάλας;

Η μεθοδολογία!

« Έπρεπε να απαντήσετε αμέσως αρνητικά και να μην φέρετε το θέμα στο συμβούλιο» είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Γιατί άραγε να διαφωνεί με την παραπομπή του θέματος στο ανώτατο όργανο του δήμου, ενώ έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να πάρει άμεσα θέση με την ψήφο του. Τον ενοχλεί να καταγραφεί η ψήφος του;

Αν ακολουθείτο η οδός που περιέγραψε, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι θα υπήρχαν συνέπειες διοικητικές και αστικές για εκείνον που θα ανελάμβανε την ευθύνη να απαντήσει χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου και χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οφείλουν όλοι, και πολύ περισσότερο όσοι άσκησαν διοίκηση, να γνωρίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί με νόμους και κανόνες και όχι με τους ευσεβείς πόθους κάθε ομάδας πολιτών.

Αυτούς τους νόμους και κανόνες τηρούμε και ακολουθούμε όσοι υπηρετούμε το Δήμο Παιονίας.

Τις απόψεις μας και την βούληση μας για την δομή της Νέας Καβάλας τις έχουμε εκφράσει επίσημα και θεσμικά. Με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση της δομής Νέας Καβάλας (κατά πλειοψηφία απόφαση δημοτικού συμβουλίου αρ. 7/2020) και με προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας (κατά πλειοψηφία απόφαση οικονομικής επιτροπής 111/2020).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζουν οι «καταγγέλλοντες» ότι ο δήμος Παιονίας :

1. Ενήργησε στο θέμα έχοντας δια του νόμου υποχρέωση να απαντήσει σε συγκεκριμένο αίτημα πολίτη αρ. πρτ 20022 - 12/11/2021 , (στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχείρησης).

2. Στις 17 Νοεμβρίου 2020 με Αρ. Πρτ. 20248, κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο ζητώντας επίσημη ενημέρωση για την προβλεπόμενη διαδικασία λειτουργίας κυλικείου εντός των δομών φιλοξενίας.

3. Στις 28 Δεκεμβρίου 2020 το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου απάντησε στο παραπάνω αίτημα αποστέλλοντας διευκρινήσεις για το σχετικό ΦΕΚ 3944/20 που προβλέπει τη λειτουργία κυλικείων εντός των συγκεκριμένων δομών.

4. Στις 19 Φεβρουαρίου 2021, επειδή το θέμα χαρακτηρίστηκε από την διοίκηση ως μείζονος σημασίας, τέθηκε προς συζήτηση, όπως ορίζει την δυνατότητα η νομοθεσία, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Φεβρουαρίου2021 που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Σημειώνουμε ότι η διοίκηση είχε την δυνατότητα να παραπέμψει το θέμα στην οικονομική επιτροπή ή στο δημοτικό συμβούλιο του Ιανουαρίου 2021 που έγινε δια περιφοράς και δεν παρείχε την δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής απόψεων.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών ήταν αρνητική για το θέμα και στηρίχτηκε στους εξής λόγους:

Στην εκκρεμότητα λήψης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με τη λειτουργία της υφιστάμενης δομής Νέας Καβάλας, κατόπιν προσφυγής του δήμου Παιονίας.

Στην καθυστέρηση υλοποίησης του βασικού αιτήματος της διοίκησης του δήμου και της τοπικής κοινωνίας, για την εφαρμογή της «Αρχής της Αναλογικότητας» απέναντι στο δήμο μας.

Στην καθυστέρηση ικανοποίησης του περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων του δήμου μας, που έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής τα μέγιστα στο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό ζήτημα.

Στην πιθανότητα τυχόν θετική γνωμοδότηση για το συγκεκριμένο αίτημα, να εκληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο ως αποδοχή, της υφιστάμενης κατάστασης την οποία έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να βελτιωθεί άμεσα και ουσιαστικά.

Για την ιστορία το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα, ψήφισε αρνητικά στο αίτημα για δημιουργία κυλικείου στο χώρο της δομής στη Νέα Καβάλα.

Είναι προφανές ότι ο «θησαυρός» που ανακάλυψαν και πρόβαλλαν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι αδέσμευτοι δημοσιογράφοι ήταν τελικά«άνθραξ».

Είναι επίσης προφανές ότι στο δημόσιο βίο η υποκρισία και η παραποίηση της αλήθειας είναι μια τακτική που προσφέρει κακές υπηρεσίες στην κοινωνία.

Εμείς επιλέγουμε το δρόμο της συνέπειας, της προσφοράς, της συνεργασίας, της διεκδίκησης και της αποτελεσματικότητας και δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της στείρας άρνησης, της ένδειας επιχειρημάτων και της αδιαφορίας για τα ουσιώδη ζητήματα του δήμου μας.

Εμείς έχουμε χρέος να τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσαν οι δημότες μας και θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.