Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΑΣΕ Κιλκίς - Παιονίας: Καθολικό ΟΧΙ στα σχέδια για παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου


Ανακοίνωση 
Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» Κιλκίς-Παιονίας
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας, στην ΕΛΜΕ Κιλκίς χαιρετίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε όλο το Κιλκίς, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση και τα διάφορα «παπαγαλάκια» που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες (και έφτασαν μέχρι το σημείο να λένε ότι «οι μόνιμοι θα απολυθούν» και ότι «οι αναπληρωτές δεν θα διοριστούν» αν δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση) - συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» που αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.


Το ποσοστό συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή έφτασε ήδη πάνω από το 95% στα σχολεία του νομού, ξεπερνώντας ακόμα και τα υψηλά ποσοστά αποχής από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία ή δε λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από την πανδημία στα ανοιχτά σχολεία, και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση «τρώει τα μούτρα της» μέσα στη χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Δοκιμάζουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα, που έχει στο επίκεντρο τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς!

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας, τη δίνουμε όλοι μαζί, από τον συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Με επίκεντρο το Σωματείο, τον κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή την φορά.

Αποδείχθηκε ότι όταν σηκώνουμε το κεφάλι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα, έχουμε αποτελέσματα.

Η μάχη θα είναι σκληρή. Η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε., εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, προωθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα από το 1990 και μετά.

Δεν έχουμε πάθει αμνησία. Δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους συγκεκριμένες δυνάμεις στις Ομοσπονδίες για τη στάση τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτή τη φάση, όμως, το κύριο είναι το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα την πάλη,ώστε να μπλοκάρουμε τόσο την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και για τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία σχολικής μονάδας και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κτλ).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενωμένοι να φτάσουμε τη μάχη μέχρι τέρμα. Η μαζικότητα, η ενιαία στάση των πάνω από 160 χιλιάδων συναδέλφων πανελλαδικά, ο κοινός αγώνας με τους μαθητές και τους γονείς, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση:

Να πάρει πίσω την ΥΑ για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, να καταργήσει τον νομό 4692/2020.

Να πάρει μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που εδώ και ένα χρόνο διεκδικούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Να μην τολμήσει να φέρει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την αυτονομία του σχολείου, την ατομική αξιολόγηση που είναι συνδεδεμένη με το μισθό και τις απολύσεις, νέα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών, πέρασμα δομών της εκπαίδευσης στην Τοπική Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.