Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Με αμείωτο ρυθμό η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π.Ε. Κιλκίς


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων των οποίων η αρμοδιότητα περιήλθε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κιλκίς με τον Ν.4555/18 (μίσθωση μηχανημάτων), παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική “θωράκιση” και προστασία.

Οι εργασίες έχουν διάρκεια δεκαοχτώ (18) μηνών και ξεκίνησαν από τον Δεκέμβριο του 2020, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προβλέπει τις προαναφερόμενες εργασίες, από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο του έργου Ζιάρα Χρήστο -Αριστοτέλη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κιλκίς.

«Με το σύνολο των εργασιών θωρακίζουμε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, δημιουργώντας αντιπλημμυρική “ασπίδα”, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή προστασία των ίδιων, των περιουσιών τους, καθώς και του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Κιλκίς- Ιδίων Πόρων και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 950.000,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο υλοποίησής του εκτελούνται εργασίες - με μίσθωση μηχανημάτων –για τον καθαρισμό από φερτά υλικά, απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση σε διάφορα διάσπαρτα ρέματα των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, έπειτα από σχετικά τους αιτήματα.

Η φύση των εργασιών σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιβαλλοντικά τοποθεσίες απαιτεί τη συνεχή εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, η οποία εκτέλεσε όλες τις σχετικές μελέτες και επιβλέπει την υλοποίηση των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.