Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Συνταγές αποσταθεροποίησης


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Οι πρόσφατες δηλώσεις του σουλτάνου Ερντογάν δείχνουν την παράνοια του και εκθέτουν την σχολή του ΕΛΙΑΜΕΠ και την υποχωρητικότητα που αυτή διδάσκει. Ο Ερντογάν αποκαλεί τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο έθνος απίστων και κατεργάρηδων που δεν τηρεί το λόγο του.

Προσβάλλει και απειλεί τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη γι αυτά που υποτίθεται κάνει η Ελλάδα στα Ελληνικά νησιά. Εννοεί δηλαδή ότι τα επισκέπτεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι Βουλευτές κ.τ.λ. Πυροδοτεί το κλίμα στην ήδη υπάρχουσα ένταση συνεχίζοντας την τακτική του Ακάρ που μέτρησε πόσες φορές πήγαν Έλληνες Αξιωματούχοι στα Ελληνικά νησιά. 

Μήπως τελικά έχει δίκιο το ΕΛΙΑΜΕΠ και θα πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία για το αν ο Πρωθυπουργός για να επισκεφθεί τα Ελληνικά νησιά χρειάζεται άδεια από τον εκάστοτε Τούρκο Νομάρχη στα απέναντι παράλια, όπως γίνεται και με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως που για να μετακινηθεί εκτός νομού χρειάζεται άδεια από τον Νομάρχη;

Ευτυχώς κι ο Ερντογάν που εκθέτει τα ορφανά του Σημίτη και τη σχολή της επίλυσης των Ελληνοτουρκικών με καινούργιες Πρέσπες στο Αιγαίο. Λίγες μέρες πριν τις δηλώσεις Ερντογάν, κεντρικός τίτλος σε έγκριτο διαδικτυακό site μιλούσε για απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου βάσει της οποίας η Εισαγγελία σταματάει τις απελάσεις μεταναστών. Και λέω τώρα εγώ. Μήπως κυβερνά ακόμα ο Τσίπρας; Με δικαιοσύνη και σύστημα δικαίου να κινείται μόνο σε βάρος Ελλήνων και νόμιμων αλλοδαπών τι αποτροπή θα έχουμε;

Όλοι ξέρουμε πως οι γνωμοδοτήσεις έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Δηλαδή ο χρόνος που εκδίδονται και η εφαρμογή τους η μη αφού δεν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις αποτελεί δικαίωμα της πολιτείας. 

Και λέω τώρα εγώ έχουν καταλάβει ότι όλο αυτό είναι μέρος του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Τουρκία και που απειλεί την κοινωνία και τη χώρα; 

Έχουν καταλάβει ότι με την απόφαση αυτή παρέχουν νομική κάλυψη σε συνταγματική εκτροπή; Αναρωτιέμαι με ποιο κριτήριο η Εισαγγελία γνωμοδοτεί επιλεκτικά και βάση προτεραιότητας όπου εκείνη νομίζει. Π.Χ. Όλοι γνωρίζουμε και όλοι σιωπηλά συμφωνούμε ότι η μετακίνηση με μηνύματα είναι και αντισυνταγματική και παράνομη από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί η άρση συγκεκριμένων άρθρων του συντάγματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εκεί ο Άρειος Πάγος δε γνωμοδοτεί αλλά σιωπά με σκοπιμότητα (σωστή κατά τη γνώμη μου) αναγνωρίζοντας ότι διάγουμε συνθήκες πολέμου κατά της πανδημίας παριστάνοντας τον αδαη.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση που μας έχει κλείσει όλους μέσα και έχει παραλύσει τα πάντα για το καλό μας υποτίθεται, δεν αναστείλει την υποχρέωση υποδοχής και εξέτασης αιτήσεων ασύλου τότε όλο αυτό είναι σίγουρα πολιτικό δούλεμα.

Το σταμάτημα υποβολής αίτησης ασύλου μόλις για ένα μήνα το έκανε η κυβέρνηση πράξη. Ειδικά τώρα στην έξαρση του κορωνοιού δεν το επαναλαμβάνει παρ' όλο που προβλέπεται από διεθνείς συνθήκες να κλείνεις τα σύνορα για λόγους πανδημίας για λόγους τρομοκρατίας και Εθνικής ασφάλειας.

Δηλαδή ο κορωνοιός μεταδίδεται μόνο όταν μετακινούνται Έλληνες εντός Ελλάδας και όχι όταν εισέρχονται λαθρομετανάστες από τα σύνορα; Αν είναι να ακολουθείτε κύριοι της κυβέρνησης την πολιτική των συντρόφων μην καταπιέζεστε. Δε χρειάζεστε νομικό φερετζέ. Δηλώστε απλά τις συγκλίσεις σας να τελειώνουμε.

Εύχομαι όλο αυτό να οφείλεται σε αστοχία και έλλειψη συντονισμού και να γίνουν γρήγορα τα απαραίτητα βήματα επιδιόρθωσης από την κυβέρνηση. Αν όχι τότε πρόκειται για σχέδιο. Παρακράτησε το αστείο με τα οικονομικά συμφέροντα της ανθρωπιστικής μπίζνας και όλων των εμπλεκομένων σ' αυτή που θέλουν την Ελλάδα υπό στις ορέξεις της Γερμανίας που μονίμως θα παίρνει όσους μετανάστες γουστάρει και όλους τους υπόλοιπους θα τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα. 

Και το ερώτημα μου είναι. Εμείς; Υπάρχουμε πουθενά σε όλο αυτός Εμείς που θα ξυπνήσουμε ένα πρωί σαν εν δυνάμει πρόσφυγες στον τόπο μας. Εμείς που δε μας υπολογίζει κανένας από δαύτους και που μας έμαθαν ότι στην προεκλογική περίοδο η ψήφος η δική μας είναι ανταλλάξιμη με προσωπικές χάρες. 

Και κάπως έτσι το αμύνεσθαι περί πάτρις έγινε αμύνεσθαι περί πάρτης, απομονώνοντας μας αυστηρά στις ανάγκες του υπερτροφικού μας εγώ. Τα γεγονότα βράζουν οι εξελίξεις μας ξεπερνούν κι ας το ελπίσουμε πως η δυναμική τους θα μας σηκώσει από τους καναπέδες μας.

Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.