Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας: Ναι, στον μαζικό εμβολιασμό - όχι στην υποχρεωτικότητα


Ανακοίνωση 
Συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων, ως ελάχιστη προϋπόθεση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Απαιτείται ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και ταυτόχρονη λήψη ουσιαστικών μέτρων επιτήρησης των επιδημιολογικών δεδομένων και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Ειδικά εδώ στο Κιλκίς, η λειτουργία ΜΕΘ και η άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγάλη επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση και όχι πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης. Για αυτό το λόγο απορρίπτουμε τις αναστολές εργασίας προσωπικού και τη στοχοποίηση που επέβαλλε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς και τους συναδέλφους μας στις κοινωνικές δομές, που δεν εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα.

Οι παλινωδίες και τα αντιφατικά μηνύματα, που στέλνει πολλές φορές η κυβέρνηση προς τους πολίτες, αποτελούν την κύρια αιτία καθυστέρησης των εμβολιασμών, του φόβου και της διστακτικότητας που κυριαρχεί σε μερίδα των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας. Δεν μπορεί ξαφνικά αυτοί που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, δουλεύοντας σε συνθήκες επικίνδυνες και αυξημένης εντατικοποίησης σε πολλές περιπτώσεις, ξαφνικά να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σοβαρή, σταθερή και υπεύθυνη στάση από την Πολιτεία, προκειμένου να προσέλθουν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν και να εμπεδώσουν καλύτερα την ατομική τους ευθύνη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η υποχρεωτικότητα διχάζει και στοχοποιεί τους υπαλλήλους και τους διαχωρίζει σε δυο κατηγορίες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, βάζοντας τον ένα απέναντι στον άλλο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας.

Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας που καταπάτα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τα προσωπικά μας δεδομένα.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΜΕ:

-- Ναι στον μαζικό εμβολιασμό.

-- Ναι στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

-- Όχι στις απολύσεις και στις ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.