Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Κ. Κιλτίδης: Διάθεση κοινόχρηστων εκτάσεων και ερημοποίηση σε υποδομές


Δελτίο τύπου Κ. Κιλτίδη
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, επικροτώ την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κιλκίς και των υπηρεσιακών παραγόντων στην διοίκηση της Π.Ε. Κιλκίς, για το μείζον ζήτημα των κοινόχρηστων εκτάσεων.

Σήκωσα το ανάστημά μου και το θυμίζω, για τις μεταλλευτικές ζώνες (Χρυσός) και προχώρησα τον προγραμματισμό για τις Γεωργικές Υποδομές στον Νομό μας το 2008. Σήμερα διαπιστώνουμε, ότι επί οκτώ χρόνια στο πρόγραμμα 2014-2020 έγινε μόνο ένας αγροτικός δρόμος στον Νομό και εξαφανίστηκε κάθε επικαιροποίηση μελέτης (πλην της φωτεινής εξαίρεσης των δασικών υπηρεσιών) για την κατασκευή υποδομών και ιδίως φράγματα.

Τώρα, θέλουν τις κοινόχρηστες εκτάσεις, εν ονόματι της πρασινοκαραμέλας στην ενέργεια. Επί δώδεκα χρόνια έχει αφεθεί ο Νομός στα σκοτάδια και στην ανυπαρξία γεωργικών υποδομών.

Στην αρχή μεταλλευτικές ζώνες εν ονόματι μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης και τώρα κοινόχρηστες εκτάσεις, εν ονόματι μιας στρεβλής ενεργειακής πολιτικής. Κατά τα λοιπά, κομπορρημονούν οι αδαείς της πολιτικής για εδαφοκλιματική συνθήκη στη χώρα μας και τον Γεωργοδιατροφικό τομέα.

Συγχαίρω ανυπόκριτα όσους αντιδρούν τεκμηριωμένα και ουσιαστικά για τα αυτονόητα στον Νομό μας. Ενώνω την φωνή μου και τις όποιες δυνάμεις μου, για την σωτηρία της αγροτοκτηνοτροφικής προοπτικής του Νομού μας. Σ’ αυτήν την υπόθεση δεν χωρούν ιδιοτέλειες και συναλλαγές, ούτε ουδέτεροι και απέχοντες.

Υπάρχει η γνώση, υπάρχουν οι λύσεις, αν οι θεσμικοί φορείς ενώσουν τις δυνάμεις τους. Οι ευθύνες μας είναι βαρύτατες, έναντι της ιστορίας και του μέλλοντος του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.