Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Ευχές 
για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης 
Δήμαρχος Κιλκίς
Καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία και με ανανεωμένες προσδοκίες για την εκπαιδευτική αποστολή του δημόσιου σχολείου. Σε ανοιχτά σχολεία, σε κυψέλες μετάδοσης της γνώσης, όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους θα βάλουν δύναμη ψυχής για να ανακαλύψουν μαζί νέα μονοπάτια και ενδιαφέροντες προσανατολισμούς στην εκπαίδευση.

Η ανατολή του νέου σχολικού έτους βρίσκει φέτος πολύπλευρα ενισχυμένη τη δημόσια εκπαίδευση στον τόπο μας με τη λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με μεταρρυθμιστικές δομές οι οποίες θα υπηρετήσουν την καινοτομία, την παιδαγωγική έρευνα και την εξωστρέφεια του σχολείου σε περιβάλλον δημιουργικής συνεργασίας.

Διαρκής προσπάθεια όλων μας είναι η επαναφορά στη σχολική κανονικότητα, σε συνθήκες ασφάλειας, προστασίας της δημόσιας υγείας και αυτονόητη πράξη μας η στήριξη των σχολείων με κάθε δυνατό τρόπο. Επιθυμία όλων μας είναι οι σχολικές αίθουσες να σφύζουν από ζωντάνια, από θετική ενέργεια.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι παραγωγική, πλούσια σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ανυψώνουν την παιδεία.

Καλή Χρόνια με υγεία, δύναμη και πρόοδο στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς που είναι πάντα αρωγοί και ένθερμοι συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού έργου. 

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

«Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, όρεξη και δίψα για μάθηση. Οι σχολικές αίθουσες θα γεμίσουν πάλι με την ελπίδα: Τα παιδιά μας, που, παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του Covid 19, απέδειξαν και συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως η όρεξη για μάθηση, τα γεμίζει με δύναμη για να φτάσουν στο στόχο τους, την κατάκτηση της γνώσης.

Στους μαθητές εύχομαι να δείξουν προσήλωση στο στόχο της μόρφωσης και να επιδιώξουν την αριστεία, ώστε να εμβαθύνουν στη γνώση.

Στο σχολείο μπαίνουν οι βάσεις των αρχών και των αξιών που χαρακτηρίζουν κάθε ολοκληρωμένο πολίτη.

Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι να είναι άξιοι συνεπιβάτες των παιδιών στο ταξίδι που ξεκινούν για την καλλιέργεια της προσωπικότητας τους και στους γονείς να εμπιστευθούν τους δασκάλους ενόψει της νέας απαιτητικής σχολικής χρονιάς.

Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ σε καμία δυσκολία και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζουν πάντα τα παιδιά για να μπορέσουν να τα πραγματοποιήσουν

Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, γεμάτη χαμόγελα, γόνιμη, δημιουργική, αποδοτική και χωρίς προβλήματα».

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δύναμη και υπομονή στους γονείς των παιδιών μας.

Με την νέα σχολική χρονιά που ξεκινά την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αρχίζει ένα νέο ταξίδι γνώσης το οποίο οι μαθητές δικαιούνται να το απολαύσουν απερίσπαστα.

Δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμη κάτω από την σκιά της πανδημίας και η ευχή όλων μας είναι η δύσκολη αυτή κατάσταση να τελειώσει γρήγορα , τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης και να μην αντιμετωπίσει κανένας προβλήματα υγείας.

Η διοίκηση και οι υπηρεσίες του δήμου Παιονίας στέκονται δίπλα στους εκπαιδευτικούς, βοηθώντας και διευκολύνοντας το δύσκολο έργο τους.

Καλή σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου