Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Συσκέψεις για θέματα παιδείας και υγείας στην Παιονία


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στο Πολύκαστρο, έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου παιδείας του δήμου Παιονίας Βαγγέλη Νίτση και προσκεκλημένους τους προϊσταμένους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, κυρίους Σωτήρη Μαρκάδα και Θόδωρο Χριστοφορίδη αντίστοιχα, για θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα και τους κατοίκους ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τον δήμο Παιονίας συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Βασιλακάκης και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του δήμου Κώστας Μπάρμπας και Βάϊος Βαϊτσίδης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

Την κατασκευή του 4ου νηπιαγωγείου Πολυκάστρου

Την λειτουργία και κατασκευή του 2ου Γυμνάσιου Πολυκάστρου

Την έναρξη λειτουργίας του ειδικού σχολείου Γουμένισσας στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Τούμπας

Την προσπάθεια ίδρυσης Ειδικού Εργαστήριου Εκπαίδευσης – Κατάρτισης στο Μικρόδασος

Την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Αξιούπολη

Την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων των σχολικών μονάδων της Παιονίας

Την σχολική ΣΑΤΑ

Τις σχολικές καθαρίστριες

Την λειτουργία των ΔΙΕΠ

Θέματα σχετικά με τον προγραμματισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την φοίτηση μαθητών από την δομή της Νέας Καβάλας στα ημερήσια σχολεία του δήμου.

Επίσης την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του προέδρου της ομάδας εργασίας υγείας δήμου Παιονίας Νίκου Καπουτζή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας.

Παρόντες ήταν τα μέλη της ομάδας εργασίας Στέλιος Παυλίδης και Θεοφύλακτος Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Γκουντενούδης και Αναστάσιος Βασιλακάκης, η δημοτική σύμβουλος και συντονίστρια διαχείρισης COVID-19 για όλες τις υπηρεσίες του δήμου Μαρία Παλάνη, ο αναπλ. διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας Ηλίας Ζάχαρης, ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Στέλλα Γιαννακοπούλου και η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Φιλίτσα Παπακαρμέζη.

Στη συνάντηση, αρχικά συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στο δήμο Παιονίας και τονίστηκε ότι δυστυχώς έως στιγμής δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία πληγέντων από τον κορωνοϊό και εμβολιασμένων για το Δήμο μας. Εδώ να σημειωθεί πως η διοίκηση του δήμου από τον Ιούλιο ζήτησε να ενημερωθεί για τα προαναφερθέντα στατιστικά στοιχεία χωρίς να έχει λάβει σχετική απάντηση.

Στη συνέχεια συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας, οι αδυναμίες και τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την τρέχουσα κατάσταση στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας, όπου ο διοικητής του νοσοκομείου Γουμένισσας έλαβε το λόγο και ενημέρωσε τους παρόντες στη σύσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί με τα νέα μέτρα που όρισε η πολιτεία και κλήθηκαν να εφαρμόσουν και ότι συνολικά προς το παρόν τέθηκαν σε αναστολή 12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Τέλος, την συζήτηση έκλεισε ο κ. Καπουτζής ενημερώνοντας τους παρόντες πως θα ακολουθήσει και άλλη σύσκεψη με την συμμετοχή και των τριών βουλευτών του νομού μας και θα συζητήσουν για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου