Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Πεδινό Κιλκίς: Ο αργαλειός του κυρίου Ηλία Ράλλη

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Μετά την επιτυχία που σημείωσε το βίντεο με θέμα την ασυνήθιστη δραστηριότητα και ένα σπάνιο χόμπι που έχει αναδείξει ο κύριος Ηλίας Ράλλης στο χωριό Πεδινό γίνεται αναφορά στον αργαλειό τον οποίο συναρμολόγησε ο ίδιος μετά από αρκετά χρόνια που ήτανε ξεχασμένος στην αποθήκη που έχει στο χωριό.

Ο αργαλειός δεν ακούγεται πλέον μόνο στην γειτονιά του χωριού αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Σύλλογοι, μουσεία και όσοι ψάχνουν το συγκεκριμένο μηχάνημα και θέλουν να μάθουν την λειτουργία του όταν πληκτρολογούν "αργαλειός" θα βγει αμέσως ο κύριος Ηλίας.

Ταπεινά και με περίσσια ευγένεια που τον χαρακτηρίζει θα αναφερθεί στις δύο γυναίκες που τον βοήθησαν την κυρία Όλγα Μπαξεβάνη και την κύρια Ζωή Αραμπατζή.

Και φυσικά τον Κύριο Χαραλαμπίδη από την τοπική εφημερίδα "Γνώμη" για το όμορφο βίντεο.

Ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και με την βοήθεια τους να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι για τον αργαλειό.

Ένα μηχάνημα που έγινε με μυαλό και βοήθησε τις ανάγκες του λαού μας σε μια εποχή που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά από ξεριζωμούς, φτώχια, και δυσκολίες.

Μήνυμα Ελπίδας στην εποχή μας και στα δυσάρεστα που βιώνουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.