Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Αστυνομικό δελτίο: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 45 κιλά κάνναβης


Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης και στη σύλληψη του διακινητή της οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς αποτελεί στέλεχος οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας από την Αλβανία και διακίνησής της κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (31-07-2021) κέντρο της πόλης, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε ακινητοποίησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν 2 ταξιδιωτικοί σάκοι με 23 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 45 κιλών και 851 γραμμαρίων.

Σε έρευνες οικιών και στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 134,2 γραμμαρίων
1 δέμα κοκαΐνης βάρους 14 γραμμαρίων
1 πιστόλι, φυσίγγια και κάλυκες
1 σιδερογροθιά
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
Χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο δράστης οδηγούσε το προαναφερόμενο όχημα στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησε αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικό δελτίο 1/8/2021

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροποτάμου

Βραδινές ώρες χθες (31-07-2021) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροποτάμου, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε έλεγχο (18) ατόμων και (1) οχήματος.

Επιπλέον,

Προσήχθησαν 5 άτομα και συνελήφθη ένας 19χρονος για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Ανευρέθησαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 265,70 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα επαναλαμβάνονται συστηματικά.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 111.222 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.606 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 196 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 19 συλλήψεις, ως ακολούθως:

100 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 95 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

33 στη Στερεά Ελλάδα,
19 στη Θεσσαλονίκη,
19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
9 στην Ήπειρο,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
7 στη Πελοπόννησο,
3 στα Ιόνια Νησιά,
1 στη Δυτική Μακεδονία και

1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.608 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.368 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.240 των 150 ευρώ.

16 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.022 ομοειδείς παραβάσεις.

75 παραβάσεις και 19 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνων 2 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 5.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στα καταστήματα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνων 4 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 2.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στα καταστήματα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Πελοπόννησο,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπεράριθμους πελάτες,

10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερηςαναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κέντρο διασκέδασης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπεράριθμους πελάτες.

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας «COVID FREE».

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολήςλειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη 2 προσωρινά υπεύθυνων και 2 ιδιοκτητών, ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνων 2 καταστημάτων και πρόστιμο 5.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

17 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτες, για μη χρήση μάσκας,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

300 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Κρήτη,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 50.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.259 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.281 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 352 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.