Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Σε μία περίοδο όπου η πανδημία πέραν των υγειονομικών της επιπτώσεων, επηρεάζει καθοριστικά την οικονομική και την κοινωνική ζωή στη χώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, τις οποίες ανέλαβε προεκλογικά στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, καταθέτοντας στη Βουλή ένα εργασιακό νομοσχέδιο που εξυπηρετεί την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων.

Η μετατροπή του οκταώρου σε δεκάωρο χωρίς την πληρωμή υπερωριών, με την υπόσχεση μελλοντικών ρεπό, αφαιρεί εισόδημα από τον εργαζόμενο αλλά και τη δυνατότητα του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού μιας και δεν θα γνωρίζει από πριν ποιες ημέρες και για πόσες ώρες κάθε ημέρα θα εργαστεί.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο αυτό απορυθμίζονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα, ενώ αλλάζει και το εργατικό δίκαιο. Η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προχωρά στην καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων, σε απελευθέρωση απολύσεων, σε απαξίωση των συλλογικών δράσεων των εργαζομένων και στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους για την εφαρμογή της νομοθεσίας στους χώρους εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής δίνει αποφασιστικά τη μάχη εντός και εκτός Βουλής για την ανατροπή ενός νομοσχεδίου που ενισχύει την ανασφάλεια του εργαζόμενου και τον αφήνει απροστάτευτο απέναντι στον εργοδότη. Η παράταξη μας, πιστή στις αρχές και στις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας, θέτει ως βασική προτεραιότητα την κατοχύρωση και την αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου