Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την εβδομάδα βιώσιμης ανάπτυξης


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το σχολείο μας, το 5o Δημοτικό Κιλκίς συμμετείχε στο #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης - Άνθρωπος και Περιβάλλον προς ένα βιώσιμο μέλλον #BravoSustainabilityWeek. Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές μας, γινόμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου! @qualitynetfoundation. Η συντονίστρια εκπαιδευτικός, Αφροδίτη Ντίνου, εκπροσωπώντας το Σχολείο, παρακολούθησε τα e-events της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να συγκεντρώσει ιδέες και εκπαιδευτικό υλικό για τις επόμενες δράσεις μας.

Η θεματολογία ήταν:

ΣΤΟΧΟΣ 3: Η Υγεία μου, η Ζωή μου. (31-5-2021). Η διατήρηση της καλής υγείας αφορά πρωτίστως εμάς. Οι καθημερινές μας ενέργειες και επιλογές μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό μας και ποιες επιλογές μας εξασφαλίζουν καλή υγεία.

ΣΤΟΧΟΙ 5, 10: Ισότητα των φύλων, Λιγότερες Ανισότητες = Κοινωνική Συνοχή. (2-6-2021). Το Μέλλον ανήκει σε όλους μας. Ενθαρρύνεται και ενισχύεται η συμμετοχή στον ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των ενεργών πυρήνων της ελληνικής κοινωνίας με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος. Η εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, η συνετή και αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων και η υποστήριξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε κάθε τομέα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, αποτελούν πρωτεύοντες στόχους.

ΣΤΟΧΟΣ 9: Καινοτομία. (3-6-2021). Οι καινοτόμες ιδέες οδηγούν την βιώσιμη ανάπτυξη. Κύριο θέμα διαλόγου αποτέλεσε η απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης και πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Δόθηκε έμφαση στην νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και σε πρωτοβουλίες εταιρειών και επιχειρήσεων, που αντιπροσωπεύουν την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.

ΣΤΟΧΟΙ 11, 12, 13: Βιώσιμες πόλεις, Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση, Δράση για το Κλίμα (4-6-2021). Καλλιεργούμε την νέα υπευθυνότητα για την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη οικονομία και την «πράσινη» ανάπτυξη.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Bravo Schools 2021 μας εντάσσει στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World's Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους in Αction SDGs Schools Club.

Το Bravo Schools βρίσκεται στον 4 χρόνο υλοποίησής του, αναδεικνύοντας τις καλύτερες σχολικές προσεγγίσεις, που έχουν αναπτυχθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τα σχολεία σε θέματα, που σχετίζονται με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους Παγκόσμιους Στόχους, το υλοποιείται σε συνεργασία με το World’s Largest Lesson, το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΟΗΕ σε συνέργεια με την UNICEF και την UNESCO. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των Ενεργών Πολιτών του αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.