Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς με Κοινοτάρχες για την αντιπυρική περίοδο


Κοινωνούς του σχεδίου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών – αγροτικών πυρκαγιών κατέστησε όλους τους Κοινοτάρχες του Δήμου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και στην ανάγκη δημιουργίας ενός εθελοντικού μετώπου ανά περιοχή.

Στον υπαίθριο χώρο του αμαξοστασίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αικατερίνης Γιαννακούλας – Ζιούτα, και του Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Παντελή Πηλείδη ζητήθηκε από τους Προέδρους των Κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών τους για την υποχρέωση των τελευταίων να αποψιλώσουν τα ιδιόκτητα οικόπεδά τους. 

Η μη συμμόρφωση επισύρει οικονομικές κυρώσεις ενώ επιπλέον συνεργείο του Δήμου θα αναλάβει τις εργασίες συντήρησης του πρασίνου και απομάκρυνσης κλαδιών και χόρτων με χρέωση του ιδιοκτήτη τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Σε συνεννόηση με τους Κοινοτάρχες από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία θα σταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που χρήζουν εργασιών καθαρισμού – συντήρησης του πρασίνου.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σημαιοφορίδης επέστησαν την προσοχή των Κοινοταρχών στην άναρχη απόρριψη μπαζών, παλιών επίπλων κ.α. σε αυτοσχέδιες χωματερές που εκτός από εστία μόλυνσης αποτελούν και εστία ανάφλεξης πυρκαγιών. Στα σημεία αυτά θα τοποθετηθεί σήμανση για την απαγόρευση ρίψης μπαζών και ογκωδών αντικειμένων.

Ενημέρωση υπήρξε και για την αυστηροποίηση των πυροσβεστικών διατάξεων αναφορικά με την καθολική απαγόρευση καύσης σιτοκαλαμιών και σκουπιδιών, για τη διάθεση των μηχανημάτων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και για τις παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κιλκίς σχετικά με την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών τις οποίες θα καλύψει εργολαβία ύψους 118.000ευρώ.

Επισημάνθηκε, τέλος, ότι η πρόληψη, η πιστή τήρηση των μέτρων πολιτικής προστασίας και ο άμεσος συντονισμός Κοινοταρχών – Πολιτικής Προστασίας Δήμου και κάθε εμπλεκόμενου φορέα έχουν την δική τους σημασία στη θωράκιση της περιοχής του Δήμου Κιλκίς από τις δασικές- αγροτικές πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.