Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Στο Δήμο Κιλκίς παραχωρείται η παλαιά Νομαρχία


Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εσωτερικών, που υπογράφηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου, παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο Κιλκίς το κτίριο του παλαιού Διοικητηρίου Κιλκίς (παλαιά Νομαρχία) με σκοπό την αξιοποίησή του ως χώρου ανάδειξης της ιστορίας της πόλης του Κιλκίς και ανάπτυξης πολιτιστικών λειτουργιών.

Η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του νεοκλασικού κτίσματος έχει χρονική δικλείδα πενήντα ετών και οι βασικοί όροι της χρήσης, όπως περιγράφονται στην κοινή υπουργική απόφαση, αφορούν:

- την παραχώρηση του δημόσιου κτήματος με ΑΒΚ 434 Κιλκίς (Ο.Τ. Γ 469), με έκταση οικοπέδου 2.576,59 τ.μ. και διώροφο κτίσμα με ημιυπόγειο, με εμβαδόν ορόφου 435 τ.μ. και εμβαδόν δομημένης επιφάνειας 1.305,00 τ.μ, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Κιλκίς το κτίριο του παλιού Διοικητηρίου, με τον περιβάλλοντα χώρο, ως χώρος ανάδειξης και προβολής της ιστορίας της πόλης του Κιλκίς, καλύπτοντας παράλληλα πολιτιστικές λειτουργίες του

-την πραγματοποίηση του παραπάνω σκοπού εντός δεκαετίας (10 έτη) από την έκδοση της παρούσας.

- την απαγόρευση κάθε ιδιωτικοοικονομικής εκμετάλλευσης ή αλλαγής χρήσης του παραχωρούμενου Δημοσίου Ακινήτου ή Τμήματος αυτού.

- ο Δήμος Κιλκίς θα αναλάβει με αποκλειστική ευθύνη, μέριμνα και δαπάνη του, την λήψη όλων των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την τήρηση των προβλεπόμενων πολεοδομικών διατάξεων για την υλοποίηση του σκοπού της παραχώρησης καθώς και τη δαπάνη των εργασιών που απαιτούνται προς τούτο.

- οι δαπάνες συντήρησης, βελτίωσης και επισκευής που θα γίνουν από τον Δήμο Κιλκίς, παραμένουν επ΄ ωφελεία του ακινήτου και του Δημοσίου και δεν δύναται εκείνος να απαιτήσει οποιαδήποτε αποζημίωση, σε περίπτωση αυτοδίκαιης ανάκλησης ή καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης.

"Από την αφάνεια και την εγκατάλειψη δεκαετιών, ένα ιστορικό κτήριο, χαρακτηρισμένο μάλιστα ως έργο τέχνης, παραδίδεται στο Δήμο Κιλκίς. Με τη δωρεά κατά χρήση της παλαιάς Νομαρχίας επαυξάνουμε το πολιτιστικό μας κεφάλαιο και κοιταζόμαστε κατάματα με την ευθύνη αλλά και με τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μας για την αξιοποίηση του εμβληματικού κτίσματος και την απόδοσή του στους πολίτες του Δήμου Κιλκίς για πολιτιστικούς σκοπούς" επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης χαιρετίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης με τη συμβολή και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά να εμπιστευθεί στο Δήμο Κιλκίς την τύχη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.