Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ομιλία Αγαθοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ του Υπουργείου Υγείας

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης σ/ν του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση μνημονίου κατανόησης με την Τυνησία στον τομέα της υγείας
«Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αγνοώντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης»


Η κ. Αγαθοπούλου, ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε την ομιλία της υπενθυμίζοντας ότι η σύμβαση με την Τυνησία υπογράφτηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ότι εφόσον η σημερινή Κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να τη φέρει στη βουλή μεσούσης της πανδημίας καλό θα ήταν να την αξιοποιήσει προς όφελος των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για άρση των πατεντών των εμβολίων, ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για χώρες εκτός ΕΕ όπως η Τυνησία, διότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ «αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς, κανείς δεν είναι ασφαλής».

Στη συνέχεια, απάντησε σε σημεία της ομιλίας της Υφυπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση της χώρας, η οποία χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής στην κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας είπε μια σειρά ανακρίβειες. Συγκεκριμένα, η Ε. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

Στις μόνιμες προσλήψεις 1.310 ιατρών, από τις οποίες οι 943 ήταν θέσεις που είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και καθυστέρησαν με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης,
Στις μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών/τριών που στην πραγματικότητα είναι 458 αντί 1710,

Στη δημιουργική λογιστική που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να υπολογίσει τον «υπερδιπλασιασμό» κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ αυτή τη στιγμή με 750 διασωληνωμένους έχει μπλοκάρει το ΕΣΥ.

Κλείνοντας, η βουλεύτρια αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, τα self tests. "Η Κυβέρνηση επέλεξε αυτό το μέτρο αντί για τη δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε αξιόπιστη διάγνωση του covid-19 από επαγγελματίες υγείας", όπως είπε. Στην πορεία προέκυψαν επιπλέον προβλήματα, καθώς τα κιτ που έχουν διανεμηθεί στην πραγματικότητα προορίζονται για εργαστηριακή χρήση, «εσείς βαφτίζετε τα rapid tests ως self tests, αλλάζοντας απλά τις οδηγίες χρήσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και κατέθεσε τις οδηγίες χρήσης σε άλλες γλώσσες και στα ελληνικά, όπου διαπιστώνεται η διαφορά στη μετάφραση. 

Επισήμανε ότι στις μεταφρασμένες οδηγίες επιμελώς παραλείπονται συγκεκριμένα εδάφια, όπως η αποκλειστική χρήση εντός εργαστηρίου και η προσοχή που επιβάλλεται στην απόρριψη των επικίνδυνων συστατικών που περιλαμβάνονται. Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και οφείλει άμεσες εξηγήσεις και για αυτό το φιάσκο.

Ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας της κ. Αγαθοπούλου είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.