Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τι απαντά η δημοτική παράταξη "Παιονία Ισχυρή" για το θέμα του ειδικού σχολείου


Υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Γκουντενούδης και Γιάννης Αλίρης
Διαβάσαμε την ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πραγματικά εξεπλάγημεν αρνητικά. Πώς ένας εκπαιδευτικός εκφράζεται ελαφρά τη καρδία τοιουτοτρόπως για μια τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας και δη για παιδιά.


Κύριε Νίτση, αν θεωρούσατε το συγκεκριμένο θέμα βαρύνουσας σημασίας, θα ζητούσατε να οριζόταν στα πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι τελευταίο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η συμμετοχή των υπολοίπων συναδέλφων. 

Με παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ. ότι πέρασε η ώρα και κυρίως δεν υπήρχε απαρτία, το θέμα πέρασε στα «ψιλά», ενώ ήδη είχε ζητηθεί από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας η συζήτηση του ως θέμα νωρίτερα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα για την ίδρυση και λειτουργία ειδικού σχολείου δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή διαχείριση και μικροπολιτική εκμετάλλευση, όπως άλλωστε είναι η προσφιλής τακτική του Δημάρχου κ. Σιωνίδη και της συμπολίτευσης.

Κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι συνάδελφοι της δημοτικής πλειοψηφίας, κυρίως αφορά τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο σε θέματα παιδείας, ο προβληματισμός σας για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι «όψιμος».

Η δική μας διοίκηση το 2016 έλαβε την έγκριση της ίδρυσης του ειδικού σχολείου στην Γουμένισσα. Και αυτό γιατί απευθυνόμενοι στους ειδικούς στο θέμα αυτό, δηλώνοντας τον προβληματισμό μάς απάντησαν ότι το συγκεκριμένο σχολείο πρέπει να είναι εγκατεστημένο εντός ορίων αστικού ιστού, ούτως ώστε να παρέχονται και οι δέουσες υπηρεσίες άμεσα και με ασφάλεια.

Έχοντας υπόψη ότι υπάρχει διαθέσιμη κτιριακή μονάδα στην Γουμένισσα, είχαμε ζητήσει την ίδρυση του ειδικού σχολείου στην συγκεκριμένη κωμόπολη, καθώς πληρούσε όλες τις προσήκουσες προβλέψεις. Όταν επισκεφτήκαμε την συγκεκριμένη μονάδα, πάντα σε συνεργασία με ειδικούς, είδαμε τα προβλήματα για τα οποία όμως υπήρχε δυνατότητα επίλυσης, σε συνεργασία με την τοπική δημοτική κοινότητα και βέβαια με τον δήμο.

Όταν θελήσαμε να λειτουργήσουμε το ειδικό σχολείο, σε συνεργασία με τον τότε διευθυντή Α'βάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους ενδιαφερομένους γονείς των παιδιών που θα φοιτούσαν εκεί.

Η απάντηση της πλειοψηφίας των γονέων ήταν ότι δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο συγκεκριμένο σχολείο, διότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες παροχές που προσφέρει, η ανάλογη μονάδα στην πόλη του Κιλκίς.

Κυρίως, δεν υπάρχει κέντρο διημέρευσης ούτως ώστε όταν τελειώνουν το μάθημα από το σχολείο, να απασχολούνται τα παιδιά στο κέντρο. Γι’ αυτό δεν λειτούργησε τόσο καιρό η συγκεκριμένη κτιριακή μονάδα, λόγω του γεγονότος ότι ελλείψει της δομής διημέρευσης, βούληση μας ήταν πρώτα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την λειτουργία της.

Και τώρα ερχόσαστε εσείς, με περίσσεια αλαζονεία και ανατρέπετε όλη την προεργασία που έγινε για το θέμα και όλη την προοπτική που εμείς είχαμε σχεδιάσει να δημιουργήσουμε για να λειτουργήσει το ειδικό σχολείο στον οικιστικό ιστό της Γουμένισσας.

Είναι πραγματικά ανερμάτιστη η πολιτική σας και ανεξήγητοι οι λόγοι που καταργείτε την με νόμο θεσπισθείσα απόφαση για ίδρυση ειδικού σχολείου στη Γουμένισσα.

Λες και ανακαλύψατε την πυρίτιδα, χωρίς να ρωτήσετε τίποτα για το ιστορικό της υπόθεσης, εσείς αναζητείτε σχολείο σε άλλη περιοχή του δήμου, στην περίπτωση μας, στην Τούμπα.

Εμείς όμως κ. Αντιδήμαρχε Παιδείας, είχαμε δώσει μάχη για να κρατήσουμε την συγκεκριμένη μονάδα εν ενεργεία κι εσείς τώρα δίχως να ρωτήσετε κανέναν και δίχως να διαβουλευτείτε με τους γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν εκεί, παίρνετε μια αίολη απόφαση.

Οι λόγοι που δεν ψηφίσαμε την αυθαίρετη εισήγηση σας για το ειδικό σχολείο είναι πολύ συγκριμένοι και αφορούν την λειτουργικότητα του χώρου όπου θα στεγασθεί το σχολείο λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ύπαρξης κέντρου διημέρευσης αλλά και την ανάγκη λειτουργίας του ειδικού σχολείου μέσα σε αστικό ιστό, που στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΦΕΚ ίδρυσης αναφέρεται στη Γουμένισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.