Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ερώτηση της Ειρ. Αγαθοπούλου για τα έργα αγροτικών υποδομών του νομού Κιλκίς


Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, θέτει στη Βουλή το θέμα των έργων αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς, όπως της τέθηκε κατά τη διάρκεια των περιοδειών της σε Κιλκίς και Παιονία, το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, τονίζονται στην ερώτησή της τα όσα είχε υποσχεθεί τον Οκτώβρη του 2020 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκρέκας, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην ΠΕ Κιλκίς και αφορούν τα φράγματα και τα αρδευτικά δίκτυα στους δήμους Παιονίας και Κιλκίς και ειδικά για τα έργα στη λίμνη Αρτζάν – Αματόβου, στο Φράγμα Σελεμλή, στις Μουρίες και στο Μεταξοχώρι.

Επίσης, στην ίδια επίσκεψή του, όσον αφορά τον σχεδιασμό των έργων και των μελετών τους, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα περιέχονταν στο Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα παρουσιαζόταν μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη του 2021, αλλά ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί.

Για όλα τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός, καθώς η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αλλά και η συμβολή των έργων αυτών στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι εξίσου σημαντική.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Έργα αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν κάποιους μήνες, στις 15 Οκτωβρίου 2020, ο τότε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκρέκας, πραγματοποίησε περιοδεία στην ΠΕ Κιλκίς, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος την σημαντική συμβολή του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την σημαντικότητα των αρδευτικών έργων για τις ανάγκες των αγροτών του Κιλκίς και της Παιονίας.

Στην περιοδεία του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση υλοποίησης έργων υποδομής, που αφορούν φράγματα και αρδευτικά δίκτυα στους δήμους Παιονίας και Κιλκίς και συγκεκριμένα για τα έργα στη λίμνη Αρτζάν – Αματόβου, στο Φράγμα Σελεμλή, στις Μουρίες και στο Μεταξοχώρι.

Επίσης, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μόνο μία ώριμη μελέτη, επικαιροποιημένη με τους περιβαλλοντικούς όρους για την επέκταση του δικτύου της Λίμνης Αρτζάν - Αματόβου χωρίς να ξεκαθαρίσει τον σχεδιασμό για τις μελέτες των υπόλοιπων έργων και με ποιά διαδικασία αυτές μπορούν να προχωρήσουν για να ολοκληρωθούν τα έργα. Το γενικό χρονοδιάγραμμα ορίστηκε μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2021, οπότε και θα παρουσιαζόταν «το Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Επειδή η βιώσιμη γεωργία είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Επειδή οφείλουμε να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Ποια είναι η πρόοδος των μελετών για τα συγκεκριμένα έργα της ΠΕ Κιλκίς και σε τι χρονικό ορίζοντα προβλέπεται η ολοκλήρωση των έργων;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης του Εθνικού Σχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;

3. Σκοπεύει το Υπουργείο να προχωρήσει τα εν λόγω έργα με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ; Και εάν ναι, υπάρχουν μελέτες που να αποτυπώνουν ποιάθα είναι η επιβάρυνση των αγροτών και του δημοσίου από την διαδικασία των ΣΔΙΤ;

H ερωτώσα βουλεύτρια

Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.