Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis for Kids Κιλκίς, σε ρυθμούς αποκριάς


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και σίγουρα διαφορετικές από τις άλλες χρονιές. Μικροί και μεγάλοι φορώντας αποκριάτικες στολές και μάσκες ξεφάντωναν σε πάρτι μασκέ, συμμετείχαν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, τιμώντας το έθιμο της αποκριάς. Για φέτος όλα θα αλλάξουν, παίρνοντας πρωταρχικό ρόλο η ασφάλεια.


Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τα έθιμα καταργούνται. Όλοι μπορούν ακόμη να φορέσουν εκτός από τη μάσκα προστασίας και την αποκριάτικη μάσκα τους, να προμηθευτούν κομφετί και σερπαντίνες και, γιατί όχι, να χορέψουν σε ρυθμούς λάτιν από το σαλόνι τους.

Μπαίνοντας λοιπόν στο κλίμα των ημερών, οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids φόρεσαν τα αποκριάτικά τους για να υποδεχτούν το καρναβάλι. Έντυσαν τις βιτρίνες με κλόουν και αρλεκίνους, έβαλαν μπαλόνια και σερπαντίνες, θέλοντας να δώσουν αισιοδοξία, χαρά και χαμόγελα στους περαστικούς, θυμίζοντάς τους πως τα καλύτερα είναι καθ’ οδόν.

Παράλληλα, στις διαδικτυακές δραστηριότητες της εβδομάδας, υλοποιήθηκαν σχετικές με την αποκριά δράσεις. Στη ζωγραφική οι μικροί συμμετέχοντες συζήτησαν για το τι είναι ένας αρλεκίνος και από πού προέρχεται και στη συνέχεια τον ζωγράφισαν βήμα-βήμα για να τον διακοσμήσουν στο δωμάτιό τους. Αλλά και στο μοντέρνο χορό, οι αθλήτριες για αυτήν την εβδομάδα άφησαν για λίγο στην άκρη τις χορογραφίες που εξασκούνται την περίοδο αυτή και λικνίστηκαν σε ρυθμούς λάτιν και samba. 

Τέλος, την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, οι μαθητές των δομών ήταν καλεσμένοι σε ένα διαδικτυακό πάρτι μαγειρικής. Όλοι φόρεσαν αστεία καπέλα και κορδέλες και έφτιαξαν με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών ένα λαχταριστό μιλφέιγ φράουλας, για να γλυκαθούν μετά από μια μέρα γεμάτη ψησίματα.

Οι ημέρες κυλούν και οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids είναι και θα συνεχίσουν να είναι παρούσες με οποιονδήποτε τρόπο, προσφέροντας ευχάριστες στιγμές στα μικρά και μεγάλα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.