Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς


Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, οι εκπαιδευτικοί Μπόσκος Βασίλειος και Παναγιωτίδου Άννα-Μαρία μαζί με τους μαθητές του Α1, ακολούθησαν τη διαδρομή που φαίνεται στο χάρτη και βρέθηκαν στην περιοχή του Σπηλαίου στο λόφο του Κιλκίς. Από εκεί απευθύνθηκαν μέσα από τα δέντρα προς το χώρο στάθμευσης έξω από το αναψυκτήριο του λόφου. Καθάρισαν όλα τα σκουπίδια στη διαδρομή και στο χώρο στάθμευσης.

Έπειτα πορεύτηκαν μέσα από τη δασική διαδρομή προς την περιοχή του παλιού λατομείου. Συνέχισαν, ακολουθώντας το δασικό μονοπάτι και βρέθηκαν στην περιοχή του υδραγωγείου. Σε όλη αυτή τη διαδρομή εντόπισαν τις τρεις βασικές βουνοκορφές, προσανατολίστηκαν, παρατήρησαν τα άνθη και συνέχισαν να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια.

Συνεχίζοντας μέσα από το μονοπάτι, βρέθηκαν στο ύψος του θερινού κινηματογράφου, πέρασαν στην ανοικτή αλάνα στην απέναντι πλευρά του δρόμου (δίπλα στο γήπεδο τένις) και αφού πρώτα καθάρισαν και αυτήν την περιοχή από τα θλιβερά σκουπίδια, απόλαυσαν τον ήλιο για λίγη ώρα, πριν την επιστροφή τους στο σχολείο.

Η θλιβερή «συλλογή» μας αποτελούνταν από πέντε σακούλες απορριμάτων με πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, κομμάτια φελιζόλ, κομμάτια οικειακών πλαστικών, χαρτιά και χαρτομάντηλα, καλαμάκια, ποτήρια μιας χρήσης και τα πλαστικά τους καπάκια, άμορφες μάζες πολτοποιημένων σκουπιδιών και δυστυχώς και χειρουργικές μάσκες.

Ελπίζουμε πως στους μαθητές μας, με τη δράση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά καθαρίζοντας κοινόχρηστους χώρους και ότι θα έλαβαν ένα μάθημα ζωής ως προς τη συμπεριφορά μας ως πολίτες. 

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως οι μαθητές είχαν υποδειγματική συμπεριφορά γενικότερα, αλλά και ειδικότερα ως προς την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας των πεζών, τηρώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για πορεία πάνω στο πεζοδρόμιο (όταν αυτό ήταν εφικτό) και πάντοτε στην αντίθετη φορά από τα διερχόμενα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.