Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 30/3/2021, 1:20 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (29 Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του και αποθήκης που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 137 γραμμαρίων,
13 φυτά κάνναβης που καλλιεργούσε σε γλάστρες,
9 ναρκωτικά δισκία,
10 σπόροι κάνναβης,
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
νάιλον τεμάχια για τη συσκευασία ναρκωτικών.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 19ηΜαρτίου 2021 σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού, μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα, χρηματικό ποσό και δύο τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές ύψους 164 ευρώ περίπου.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (29 Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 28ηςΜαρτίου, προσπάθησε να αφαιρέσει από αποθήκη ημεδαπού, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα αξίας 250 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.399) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.935) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.142) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (9) συλλήψεις, ως ακολούθως:

· (930) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

-  (149) στην Αττική,

-   (148) στη Θεσσαλονίκη,

-   (109) στη Δυτική Ελλάδα,

-   (84) στην Ήπειρο,

-  (69) στην Πελοπόννησο,

-  (68) στην Κεντρική Μακεδονία,

-   (63) στη Στερεά Ελλάδα,

-  (55) στην Κρήτη,

-  (53) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-   (37) στη Θεσσαλία,

-   (35) στα Ιόνια Νησιά,

-   (25) στη Δυτική Μακεδονία,

-   (19) στο Βόρειο Αιγαίο και

-  (16) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (160.120) ομοειδείς παραβάσεις.

· (178) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

-   (31) στη Στερεά Ελλάδα,

-   (21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-   (18) στην Αττική,

-   (17) στην Κεντρική Μακεδονία,

-   (14) στην Κρήτη,

-   (12) στη Θεσσαλονίκη,

-   (12) στην Πελοπόννησο.

-   (12) στην Ήπειρο,

-   (10) στα Ιόνια Νησιά,

-   (9) στο Βόρειο Αιγαίο,

-   (8) στη Δυτική Ελλάδα,

-   (7) στη Θεσσαλία,

-   (4) στη Δυτική Μακεδονία και

-   (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (46.564) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (44.652) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.912) των (150) ευρώ.

· (34) παραβάσεις και (9) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ και από 300 ευρώ σε 2 υπαλλήλους και 3 πελάτες.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 300 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών.

Στα Ιωάννινα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψησταριάς, 15ημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ σε 3 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ σε 7 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.463) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.658) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το τελευταίο 24ωρο σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, διενεργήθηκαν συνολικά 3.914 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.331 παραβάσεις, από τις οποίες:

· 536 για υπερβολική ταχύτητα,

· 32 για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία,

· 26 για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους, λεωφορειόδρομους και πεζοδρόμια,

· 21 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 21 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

· 18 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

· 12 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

· 9 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 7 για αντικανονικό προσπέρασμα,

· 6 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και

· 643 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Συλλήψεις πέντε ατόμων για δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις πέντε συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

1η περίπτωση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, 25χρονος αλλοδαπός, καθώς εντοπίσθηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Κιλκίς-Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος 4 αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Επίσης, πλησίον του σημείου ελέγχου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί, οι οποίοι περιφρουρούσαν τρεις ανήλικους αλλοδαπούς.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (29-03-2021) δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 20 ετών, καθώς ως οδηγός και συνοδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτό στην περιοχή των Διαβατών, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν έναν αλλοδαπό, ο οποίος δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αυτόφωρες συλλήψεις (10) ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δέκα (10) ατόμων, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, ενώ οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 4 ημεδαποί ηλικίας 49, 27, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κλοπές.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2020 έως Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας από κοινού ως μέλη συμμορίας, διέρρηξαν συνολικά επτά σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στις περιοχές Αγγελοχωρίου, Νέων Επιβατών και Επανομής, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή

Εντός του καταστήματος εντοπίσθηκαν δύο υπάλληλοι και τρεις θαμώνες σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς μεταδοτικής ασθένειας

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως 58χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε λειτουργία παρά τη σχετική αναστολή.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30-03-2021) αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο παραπάνω κατάστημα και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν, ο 58χρονος ιδιοκτήτης, δύο (2) γυναίκες ως εργαζόμενες, καθώς και τρεις (3) θαμώνες.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη και των παρευρισκομένων επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς μεταδοτικής ασθένειας, ενώ κατασχέθηκε καταγραφικό που ήταν εγκατεστημένο στο κατάστημα χωρίς τη σχετική άδεια το οποίο χρησιμοποιούταν για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.